بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

یزدانی: جشنواره شعر انقلاب، پرچمدار شعر انقلاب

رضا یزدانی برگزیده دوازدهمین جشنواره شعر انقلاب معتقد است: جشنواره‌های ادبی اصولاً وظیفه شناسایی استعدادهای ادبی و هدایت این استعدادها به سمت مطلوب را بر عهده دارند.

تاریخ ارسال : 1399/12/13

به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، رضا یزدانی شاعر جوان و موفقی است که این سال‌ها در کنار دیگر شاعران قمی موفق به درخشش در جشنواره‌های شعر سراسری شده‌ و این موفقیت‌ها باعث شده تا نگاه‌ها بیش از پیش متوجه او شود. از او تاکنون دو مجموعه شعر «حاشا» و «انیس کنج تنهایی» منتشر شده‌ است. به بهانه کسب رتبه سوم بخش مجموعه شعر نیمایی و سپید دوازدهمین «جشنواره شعر و داستان انقلاب» که در روزهای اخیر مراسم اختتامیه آن برگزار شد گفتگوی با او را در ادامه می‌خوانید:

کدام کار شما برگزیده «جشنواره شعر و داستان انقلاب» شده‌ است؟

مجموعه شعر «حصار»

ایده این کار چطور شکل گرفت؟ و در چه سروده شد؟

صریح بگویم که بهانه بعضی از شعرهای این مجموعه، جشنواره شعر انقلاب بود و بسیاری دیگر نیز در طی این ده سال اخیر در مناسبت‌های مختلف سروده شده‌اند.

برگزاری جشنواره‌های ادبی چقدر در روند کار یک نویسنده، تأثیر می‌گذارند؟

جشنواره‌های ادبی اصولاً وظیفه شناسایی استعدادهای ادبی و هدایت این استعدادها به سمت مطلوب را بر عهده دارند. هر چقدر یک جشنواره میان هنرمندان دارای اعتبار باشد می‌تواند نقش مهم‌تری در تشویق و ترغیب خالقان آثار هنری به سوی موضوعات مدنظر آن جشنواره داشته‌ باشد.

در طول سال‌های فعالیتم در حوزه شعر تعداد قابل توجهی از شعرهایی که سرودم، به بهانه برگزاری یک کنگره بوده و اگر آن کنگره نبود شاید اصلاً به آن موضوع نمی‌پرداختم. با اینکه عده‌ای شاید از چنین اقراری خودداری کنند، اما من با افتخار این حرف را می‌زنم، چون هیچ وقت برای موضوعی که نسبت به آن دغدغه نداشتم شعر نگفتم و در این میان برگزاری کنگره‌ها بهانه‌ خوبی برای طبع‌آزمایی فراهم می‌کرد.

چه چیز جشنواره شعر انقلاب را می‌پسندید؟

مهم‌ترین نکته درباره این جشنواره این است که تنها جشنواره‌ای است که پرچم شعر انقلاب را بر دوش می‌کشد و از این نطر مهم‌ترین اتفاق در حوزه شعر انقلاب را رقم می‌زند.

چه اتفاق بهتری می‌تواند در این جشنواره بیفتد؟

اکثر جشنواره‌های ادبی بعد از اختتامیه تا دوره بعدی پایان می‌یابند، اما اگر تمهیدی اندیشیده شود که بعد از چند روز جشنواره، هم این جریان ادامه‌دار باشد، جریان شعر انقلاب کشور تقویت و اتفاقاً هدف اصلی خود سازمان برگزارکننده هم محقق می‌شود. در واقع جشنواره‌ها نباید محدود به برگزاری اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان شود، بلکه باید برای برگزیده‌ها و حتی شرکت‌کننده‌ها برنامه‌ریزی‌های آموزشی شود.

در دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب شش نفر از برگزیدگان از شهر قم بودند، در سال‌های اخیر این اتفاق در جشنواره‌های مختلف تکرار شده‌ است، به‌خصوص در شعر شما دلیل این اتفاق را چه می‌دانید؟

دو دلیل عمده‌ای که به نظرم می‌رسد این است که اول در قم شاهد برگزاری جلسات نقد بی‌تعارف و جدی با حضور اساتید کاربلد هستیم. اساتیدی چون محمدعلی مجاهدی،‌ سید مهدی حسینی، حمیدرضا برقعی و سید محمدجواد شرافت و جلساتی مانند «نقد و نظر» که حوزه هنری قم برگزار می‌کند یا «پنجره» که با حضور دو تن از اساتیدی که نام بردم برگزار می‌شود. شاید در شهرهای دیگر به نقد اینقدر که در قم جدی گرفته می‌شود و پر رنگ است، ‌توجه نشود. دلیل دوم را وجود حوزه علمیه در قم می‌دانم.‌ طلاب حوزه علمیه غنی از اندیشه‌های دینی و دغدغه‌مند در نشر مضامین مذهبی هستند و همین باعث شده تا قم تبدیل به یکی از مراکز شعر آیینی و انقلاب شود.