بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

مؤمنی شریف: ادبیات باید انعکاسی از پژواک های بین الملل باشد/ مصطفی جمشیدی: داستان انقلاب دیگر کلیشه ای نیست

تاریخ ارسال : 1394/11/06

آئین اختتامیه هشتمین جشنواره داستان انقلاب جایزه امیرحسین فردی عصر دیروز، 5 بهمن با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، مجتبی رحماندوست، محسن پرویز و مصطفی جمشیدی دبیر علمی این جشنواره و جمعی از شرکت کنندگان این جشنواره در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری،  محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری ضمن یادکردی از مرحوم امیر حسین فردی و حسین حداد از بنیانگذاران جشنواره داستان انقلاب، تصریح کرد: من چند سال قبل در سفری به یکی از کشورهای عربی در نشستی با حضور نویسندگان عرب حاضر شدم. در آن نشست به من گفتند شما ایرانی ها در نویسندگی اقبال بالایی دارید. دو حادثه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شما کافی است تا ادبیاتتان را جهانی کند.

مومنی با بیان اینکه برخی در جهت توطئه برای شکست انقلاب گام برداشتند افزود: انقلاب اسلامی یک واقعه تاریخی تمام ناشدنی است. از نیم قرن قبل شروع شده و تا آینده نیز ادامه خواهد داشت. امروزه دروغ هایی درباره انقلاب مطرح می شود که هدفش چیزی جز تحریف آن نیست. کتابهایی می نویسند که موضوعش در ظاهر تاریخ است اما هدفش تطهیر تاریخ پهلوی است و انقلاب ما را در آنها حرکتی احساسی تبیین می کنند.

رئیس حوزه هنری 15 خرداد 1342 را آغاز انقلاب ایران دانست و تصریح کرد: من بر این باورم که استکبار دو مدل از اسلام را در مقابل انقلاب اسلامی ترسیم کرده است. یکی اسلام تکفیری عربستانی و دیگری اسلام روشنفکری ترکیه. اما امروزه هر دوی این قرائت ها در سوریه به هم رسیدند و نشان دادند که از کجا تغذیه می شوند. من پرداختن به این اتفاق را از وظایف داستان انقلاب می دانم و به باور من اهل قلم باید تلاش کنند تا پژواک های بین المللی انقلاب اسلامی را مانند این رویدادها در قالب ادبیات منعکس کنند.

* جمشیدی: داستان انقلاب دیگر کلیشه ای نیست

مصطفی جمشیدی دبیر علمی هشتمین دوره جشنواره  داستان انقلاب ضمن اشاره به اینکه در برخی شاخه‌ها دارای برگزیده نبوده‌ایم، بیان کرد: به باور داوران این دوره، بسیاری از آثاری که امسال نتوانستند به عنوان برگزیده جشنواره انتخاب شوند با اندکی اصلاح و تغیر در سال‌های بعد می توانند در قالب رمان‌هایی موفق منتشر شوند.

دبیر علمی دوره هشتم داستان انقلاب با تاکید بر اینکه ادبیات جوان ما در این دوره از جشنواره نشان داده که نسل جوان نویسندگان انقلاب توانسته‌اند از کلیشه و تکرار عبور و به سمت خلاقیت ادبی حرکت کنند، ابراز داشت: داوری‌های این دوره از جشنواره با حساسیت بالایی انجام شد و سختگیری زیادی را نیز برای انتخاب اثر برگزیده اعمال کردیم.

وی با اشاره به این که نوید خوبی برای جشنواره داستان انقلاب وجود دارد، تاکید کرد: یکی از این نویدها این است که آثار شرکت کنندگان در این رویداد هنری فراموش نخواهد شد و در آینده به انتشار خواهند رسید. ضمن این که باید بگویم با وجود خواسته های بدخواهان، این جشنواره با خلاقیت نویسندگان از مرز تکرار و کلیشه عبور کرده است.

جمشیدی همچنین با اشاره به این که آثار رسیده به هشتمین دوره جشنواره داستان انقلاب را می توان در سطح بالای کیفی دانست، تاکید کرد: امسال، دیپلم افتخار خلاقیت را نیز ابداع کردیم چرا که حیفمان آمد این موضوع را نادیده بگیریم، ضمن این که بنا داریم این امکان را فراهم کنیم که آثاری که نتوانستند به دور نهایی راه پیدا کنند، با گفتگوهای کارشناسانه و ارائه پیشنهاد، به داستانهای خوبی تبدیل شوند و حتی بتوانند به دوره بعد راه پیدا کنند.

وی با بیان این که در آینده، آثار چاپ شده به صورت مستقل مورد ارزیابی قرار می گیرند، ادامه داد: از آنجا که رسانه سینما می تواند پیوند خوبی با ادبیات داشته باشد، امیدواریم بتوانیم در دوره های بعدی، بخش اقتباس را به سینما اضافه کنیم، در عین حال با توجه به رویکرد بیداری اسلامی که در کشورهای همسایه شکل گرفته است، بخشی را به این موضوع اختصاص دادیم.

* رحماندوست: جهان تشنه ادبیات انقلاب ایران است

بر اساس این گزارش، مجتبی رحماندوست در این مراسم ضمن اشاره به اهمیت داستان و رمان و اینکه اهمیت این دو بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: رمان و داستان بی تردید جزء ماندگارترین موضوعات هستند و جز با زبان داستان نمی‌توان با چیزی این موارد را بیان کرد بنابراین بسیار ژانر و گونه ادبی مهمی شمرده می‌شوند.

وی اضافه کرد: گناه داستان انقلاب اسلامی این است که زیر لایه‌های دفاع مقدس پنهان مانده است، چرا که در فاصله کوتاهی پس از انقلاب، دفاع مقدس و جنگ تحمیلی رخ داد و بلافاصله نگاشتن از دفاع مقدس صورت گرفت. در حالی که انقلاب مادر دفاع مقدس است.

رحماندوست در ادامه با بیان اینکه باید به این پدیده در قالب داستان و رمان بپردازیم تصریح کرد: سوژه پیرامون داستان و رمان انقلاب بسیار است. حتی اشخاص حاضر در انقلاب هم می توانند سوژه رمان ها شوند.در انقلاب اسلامی کم نیستند انقلابیونی که در قید حیات هم هستند.

وی به موضوع اماکن هم اشاره و آن را نیز سوژه‌ای دیگر برای خلق اثر دانست و تاکید کرد: منابع برای نگارش بسیار است. حتی کتابهای تاریخ شفاهی نیز می تواند منابع مهمی برای تبدیل شدن به رمان باشند.

این نماینده مجلس ضمن اشاره به اینکه رمان‌های انقلابی خوب می‌تواند ترجمه و صادر شود افزود: در حال حاضر جهان تشنه ادبیات انقلاب ایران است، انقلاب‌های منطقه هم نشان داده که انقلاب اسلامی ایران محدود به مرزهای کشورمان نیست پس از راه ترجمه می‌توان آثار را منتقل کرد.

رحماندوست از زمان مسئولیت خود در بخش قصه و رمان حوزه هنری گلایه کرد و بیان داشت: باید بدانیم برای انقلاب چه کرده‌ایم؟ من شرمنده امیرحسین فردی هستم خودش می‌نوشت، درباره انقلاب هم نوشت و توصیه می‌کرد هر فردی شاهد انقلاب بوده دست به قلم شود و بنویسد.اما از زمانی که وارد مسئولیت های دیگر از جمله مجلس شدم کوتاهی هایی داشته‌ام.

برای اطلاع ازمهمترین اخبار جشنواره ها و محافل حوزه هنری ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.