بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

علی پور: جشنواره هاهمانند نمایشگاه های فصلی هستند که آثار جوانان هنرمند در آنها عرضه می شود

تاریخ ارسال : 1393/03/26

مصطفی علی پور داور بخش شعر نو، نیمایی و سپید جشنواره شعر و داستان جون سوره بیان داشت: جشنواره ها مانند نمایشگاه های فصلی هستند كه استعدادهای جوان، تولیدات خود را در آن عرضه می كنند كه این فی نفسه برگزاری جشنواره را توجیه می كند.

مصطفی علی پور در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری اشعار شاعران جوان كشوررا بویژه در حوزه شعر سپید قابل تأمل دانست و گفت: توجه شاعران جوان ما به شعر نیمایی كم است و بیشتر به شعر سپید علاقه نشان می دهند در حالیكه شعر نیمایی عالی ترین دستاورد شعری بعد از انقلاب مشروطه است و با قابلیت خود می تواند فرم و شكل مدرنی داشته باشد.
وی ادامه داد: شعر نیمایی به مراتب ظرفیت بالاتری از شعر سپید دارد و شاید بتوان گفت قابلیت زیادی برای بیان افكار و اندیشه شاعر در محتوای مختلفی همچون حماسه، عاشقانه و اجتماعی  را داراست اما متاسفانه به دلیل عدم شناخت شاعران جوان یا سهولت در سرایش شعر، گرایش به شعر نیمایی كم شده است.
علی پور خاطر نشان كرد: برای سرودن شعر نیمایی تسلط بر شعر كلاسیك لازم است و به همین دلیل شاعران جوان بیشتر به سوی سرایش قالب های شعری آسان می روند.
این شاعر درخصوص آثار رسیده به جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت: در میان آثار رسیده، شعری كه حیرت و شگفتی مخاطب را برانگیزاند در بخش شعر سپید ندیدم و بیشتر اشعار در حد متوسط بودند. تنوع موضوعی در آثار دیده می شد كه این را می توان گامی به جلو برای شاعران جوان محسوب كرد هر چند موضوعاتی برای جشنواره مورد داوری قرار گرفتند كه با اهداف آن سازگار بودند.
علی پور با بیان اینكه در كشور جشنواره های متعدد ادبی برگزار می شود، گفت: من برای جشنواره هایی كه در حوزه هنری برگزار می شود، استثنا قائل هستم زیرا حوزه در كنار برگزاری جشنواره ها، كارگاه هایی را برگزار می كند كه می تواند پشتوانه و بن مایه های فكری و علمی شاعران جوان ما را تقویت كند. 
وی بیان داشت: حوزه هنری اگر بتواند برگزیدگان خود را حمایت كند و ارتباطش را با آنها حفظ نماید، بسیار فراتر از حال حاضر قدم بر خواهد داشت. معتقدم اگر جشنواره های حوزه هنری با اهداف درست و علمی برگزار شود، نه تنها سطح سلیقه شاعران را پایین نگه نمی دارد بلكه باعث ارتقای آن نیز می شود. 
داور جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت: جشنواره ها مانند نمایشگاه های فصلی هستند كه استعدادهای جوان، تولیدات خود را در آن عرضه می كنند كه این فی نفسه برگزاری جشنواره را توجیه می كند.
علی پور ادامه داد: كارگاه های شعری به صورت هفتگی در حوزه هنری برگزار می شود كه شاعران شركت كننده در آن آثار خوبی را ارائه می دهند و توانسته اند در جشنواه شعر فجر و كتاب سال عناوین مختلفی را كسب كنند و این نشان دهنده این است كه حوزه هنری در این زمینه حرفی برای گفتن دارد. 


نظر بگذارید