بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

علیرضا لبش: استقبال مسئولان از طنزهای انتقادی نسبت به گذشته بهتر شده است

تاریخ ارسال : 1395/12/18

این طنزپرداز معتقد است؛ مسئولان کشور در مقایسه با انجمن ها و اصناف اثر طنز انتقادی را راحت تر می پذیرند و انعطاف پذیری بیشتری نشان می دهند.

 علیرضا لبش داستان نویس و طنزپرداز در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی موسسه فرهنگی و هنری سپهر سوره هنر، کارکردهای متنوعی را برای جشنواره های ادبی عنوان کرد و گفت: در سال جشنواره های ادبی بی شماری در کشور برگزار می شود که بعضاً شناسایی افراد مستعد و برنامه ریزی برای چاپ آثار آن ها و حمایت های مالی از آن ها باعث می شود تا در آینده شاهد رشد نویسندگان و شاعران جدیدی باشیم.

وی ادامه داد: چند سال پیش دفتر طنز آثاری را که توسط جشنواره طنز انتخاب شده بود را در در قالب کتابی منتشر کرد که بسیار هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. این حمایت نه تنها یک اثری فاخر را در تاریخ ادبی کشور ثبت کرد بلکه موجب شناساندن نویسندگان و شاعران جوان به جامعه و ایجادانگیزه ای دو چندان برای پدیدآورندگان آن ها شد.

وی نقش طنزپردازان در تغییر نگاه مخاطبان به طنز و استقبال از یک اثر یا رد آن بسیار تأثیر گذار خواند و اظهار داشت:

به اعتقاد بنده سطح انتظار مخاطبان بسیار بستگی به کارهای تولید شده توسط یک هنرمند دارد. برای مثال کاری که در سال های گذشته در جامعه تولید می شد و مخاطب هم از آن استقبال می کرد ممکن است آن کار در زمان فعلی دیگر مورد استقبال نباشد که این مهم نشان از پویایی جامعه و بالا رفتن ذائقه مردم است.

نویسنده کتاب " خنده درمراسم تدفین" نقش سازمان های فرهنگی و هنری و رسانه ملی را در ارتقای سواد مخاطبان بسیار حیاتی و تأثیرگذار خواند و تأکید کرد: برنامه ریزی برای تولید برنلمه های فاخر ادبی و پرهیز دراستفاده از مطالب سخیف می تواند نگاه مخاطب را نسبت به طنز ارتقا دهد و او را در مواجهه با هر برنامۀ سطحی منعطف نشان ندهد.

لبش تصریح کرد: حتی طنزپردازان هم نباید با تشویق ها و تأییدهای بیش از اندازه مخاطبان گمراه شوند و سطح کاری خود را تنزل دهند بلکه باید سعی کنند تا با تولید کارهای ماندگار هم سواد مخاطبان خود را بالا ببرند و هم از گرفتار شدن در خودشیفتگی رهایی یابند.

این طنزپرداز، وضعیت ممیزی و سانسور را در روزگار فعلی بسیار بهتر از گذشته توصیف کرد و اظهار داشت: سختگیری هایی که در گذشته، وزارت ارشاد و حوزه هنری نسبت به محتوای بعضی از آثار داشتند در شرایط فعلی بسیار بهتر شده است و در ارزیابی های آثار صعه صدر بالاتری دارند. بعضاً حساسیت هایی توسط بعضی از انجمن ها و صنف ها نسبت به محتواهای اثار وجود دارد ولی در خصوص مسئولان کشور باید گفت که نقد پذیرتر از کذشته شده اند.

نویسنده کتاب "مرثیه ای برای گمگشتگی" با ذکر سخنی از مرحوم منوچهر احترامی در خصوص ممیزی که طنزپرداز باید روی خط قرمز بنشیند ولی رنگی نشود این طور گفت: به نظر من طنزپرداز در عین اینکه نباید از خط قرمزها عدول کند بلکه باید سعی کند تا با کارهای خود جامعه را به جلو ببرد و خط قرمزهایی که فارغ از ارزش های جامعه اسلامی است و برآمده از جامعه است را تغییر دهد و اندیشه و نگاه مردم را رشد دهد.

برای اطلاع ازمهمترین اخبار جشنواره ها و محافل حوزه هنری ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.