بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

روند تحول و موفقیت سیزده دوره سوگواره هنر عاشورایی

سوگواره هنر عاشورایی با برگزاری در ادوار مختلف دستاوردها و موفقیت‌های چشمگیری به دنبال داشته به طوریکه بررسی هر دوره آن اثبات‌کننده عملکرد رو به رشد آن است.

تاریخ ارسال : 1401/8/30

به گزارش ستادخبری سوگواره هنر عاشورایی، نخستین دوره از سوگواره عاشورایی سال 1384 از سوی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با عنوان سوگواره پوسترهای عاشورایی در دو بخش مدعوین و مسابقه برگزار شد. ریاست این نمایشگاه را علی وزیریان برعهده داشت و عبدالمجید حسینی راد، سید حمید شریفی آل هاشم، سعید عجمی، سید حسن موسی زاده و مسعود نجابتی داوری به داوری و بررسی آثار پرداختند.

در اولین دوره این رویداد هنری 850 اثر به دبیرخانه ارسال شد و از این میان 46 اثر در قالب دو نمایشگاه به مخاطبان ارائه شد. اولین نمایشگاه پوستر عاشورایی اردیبهشت ماه 1384 در حوزه هنری و دومین نمایشگاه بهمن ماه در خانه هنرمندان ایران برپا شد.

در این دوره مرتضی اسدی، محمدرضا دوست محمدی، سیدحمید شریفی آل هاشم، امیر عبدالحسینی، حمید عجمی، سعید عجمی، سیدحسن موسی زاده مسعود نجابتی و علی وزیریان به عنوان مدعوین سوگواره، 38 اثر تولید کردند.

در این رویداد سمیه نیکزاد به عنوان نفر اول، محمدمهدی کتابدار به عنوان نفر دوم و حامد حکیمی به عنوان سومین برگزیده سوگواره معرفی شدند. همچنین لوح تقدیر سوگواره به حسین یوزباشی، فرهود مقدم، محراب اسدخانی، محمد ریاضی و منا قزلو اهدا شد.

دومین سوگواره پوستر عاشورایی  22 دی ماه تا 4 بهمن ماه 1386 به دبیری احمد آقاقلی زاده در خانه هنرمندان ایران و نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار شد. دومین دوره سوگواره پوستر عاشورایی به دو بخش مدعوین و مسابقه اختصاص داشت که از میان 2078 اثر رسیده به دبیرخانه از 730 هنرمند، 72 اثر هنری در خانه هنرمندان ایران و 72 پوستر در نگارخانه ابوالفضل عالی به نمایش در آمد.

در این دوره علی وزیریان ثانی، سید حمید شریفی آل هاشم، فرزاد ادیبی، مسعود نجابتی و کوروش پارسا نژاد به داوری آثار پرداختند و محمدرضا آستانه، احمد آقاقلی زاده، فرزاد ادیبی، مرتضی اسدی، کوروش پارسا نژاد، مهدی حاجی محمدی، محمد خزایی، محمدرضا دوست محمدی، سید حمید شریفی، سعید عجمی، حمید عجمی، امیر عبدالحسینی، مصطفی گودرزی، سید حسن موسی زاده، مسعود نجابتی و مصطفی ندرلو مدعوین دومین سوگواره پوستر عاشورایی بودند که 31 اثر هنری را در این سوگواره به نمایش گذاشتند.  

جایزه نفر اول دومین سوگواره پوستر عاشورایی به مجید زارع، جایزه نفر دوم به رشید رهنما، جایزه نفر سوم به مهدی تمیزی اعطا شد و آنتونی آندون جایزه ویژه سوگواره را به خود اختصاص داد. همچنین مرتضی آکوچکیان، یونس حامدی فرد، محمدمهدی خدادادی، جلال خصوصی، محمد ربیعی، محمدصابر شیخ رضایی، سمیرا عرب سلمانی، روح‌اله گیتی نژاد، احسان مرادی سنجانی و هادی معزی به عنوان 10 برگزیده این دوره سوگواره شناخته شدند.

سومین سوگواره پوسترهای عاشورایی به دبیری محمد خزایی در قالب سه بخش ویژه (قمر بنی هاشم)، اصلی (حماسه عاشورا) و کتیبه از 14 تا 26 دی ماه 1387 در نگارخانه ابوالفضل عالی برگزار شد.

در این دوره از سوگواره پوسترهای عاشورایی مجموعه‌اي شامل 110 اثر عاشورايي به نمايش گذاشته شد و با انتخاب هیات داوران متشکل از احمد آقا قلی‌زاده، سید حمید شریفی آل هاشم، مجید قادری، سیدحسن موسی زاده و علی وزیریان در بخش اصلی (حماسه عاشورا) سومین سوگواره پوستر عاشورایی، محمدصابر شیخ رضایی به عنوان اولین برگزیده، مجید کاشانی و محمد ربیعی به عنوان دومین برگزیده و علیرضا جوادی به عنوان سومین برگزیده این رویداد هنری معرفی شدند. همچنین حسین ماهرانی، مصطفی مهری، محمد صمدی، محبوبه نجفی، محمد عدیلی‌پور، پریسا رضی‌پور، علی‌آقا حسین‌پور، یونس رجبی، رضا ملکی‌نژاد و سید نوید درخش به عنوان 10 هنرمند برتر شرکت‌کننده در سوگواره مورد تشویق قرار گرفتند.

در بخش ویژه (قمر بنی هاشم) سومین سوگواره پوستر عاشورایی شمس‌الدین غازی، محمود ساکی و محمدصابر شیخ رضایی به عنوان هنرمندان برگزیده معرفی شدند. همچنین محمد ربیعی و سیدحسین جعفرنژاد به عنوان هنرمندان برگزیده بخش کتیبه شناخته شدند.

چهارمین سوگواره پوسترهای عاشورایی به دبیری امیر عبدالحسینی از 29 آذرماه تا 11 دی ماه 1388 در خانه هنرمندان ایران و از 29 آذرماه تا 24 دی ماه 1388 در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار شد.

در این دوره 1465 اثر از 573 هنرمند به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 1122 اثر در بخش اصلی، 250 اثر به بخش موضوعی حربن یزید ریاحی، 93 اثر به بخش کتیبه اختصاص داشت.

 در چهارمین سوگواره پوسترهای عاشورایی آثار 40 هنرمند به نمایش در آمد که از این میان در بخش جنبي با محوريت كتيبه‌نگاری، سعيد دين‌پناه، رضا باباجاني و عليرضا جوادي موفق به دريافت لوح تقدير و ۳ سكه بهار آزادی شدند.

همچنين در بخش موضوعي با عنوان حر بن يزيد رياحی، رضا منجزی و محمدحسين اناری مورد تقدیر قرار گرفتند و در بخش اصلي با موضوع حماسه عاشورا ضمن تقدير از ۱۰ هنرمند محمود حاجی‌وند را به عنوان سومین برگزیده این بخش، مسلم علم‌زاده را به عنوان دومین برگزیده این بخش و عليرضا جوادي را به عنوان نخستین برگزیده بخش اصلی چهارمین سوگواره پوستر عاشورایی معرفی کرد.

 ابراهیم حقیقی، صداقت جباری، محمد خزایی، کورش پارسانژاد، محمدرضا دوست محمدی داوری آثار را برعهده داشتند.

پنجمین سوگواره پوسترهای عاشورایی پس از 4 دوره متوالی، آذرماه 1389 به دبیری احمد آقاقلی زاده از سوی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در سه بخش اصلی (حماسه عاشورا)، بخش کتیبه و بخش موضوعی (حضرت زینب سلام الله علیها) برگزار شد.

آثار این دوره از سوگواره عاشورایی شامل پوسترهایی با موضوع عاشورا بود که نیمی از حجم کتاب این دوره از سوگواره را به خود اختصاص داد. در این کتاب پوسترهای با موضوع عاشورا (حماسه عاشورا، کتیبه و حضرت زینب (س)) و همچنین خالقان هر یک از آثار به چاپ رسید.

در بخش اصلی این دوره از سوگواره پوسترهای عاشورایی آثار مریم آزاد، زهرا ابوالحلم، محمود بازدار، سید مجید برقانی، مهدی بهلویی، امین پرهیزگار، محسن تاجرزاده تبریزی، محمدباقر جاوید، علیرضا جوادی، علی آقا حسین‌پور، ابوالفضل رنجبران، محمود ساکی، حامد سعیدی، حسن سلطان زاده، منا شفیعی نژاد، محدثه عزیزآبادی، احمد عزیزپور، مازیار علی یاری، محبوبه علیار، جاوید علیوندی، محمدرضا فرخ پور، محمدحسین قلی‌پور، لیلا قنبری یکتافر، رضا منجزی، کیانوش محبیان، سیدمحمد حسین میرباقری، جواد میرحسینی، سمیه سادات ملکی نژاد، هادی گلچین، حمید وصفی و محمدحسین همدانیان به نمایش در آمد که از این میان علی آقا حسین‌پور، رضا منجزی و حسن سلطان‌زاده به ترتیب به عنوان نفرات نخست تا سوم این بخش معرفی شدند.

در بخش موضوعی حضرت زینب (س ) سید حسین جعفرنژاد و جاوید علیوند به ترتیب نفرات دوم و سوم معرفی شده و از آنان تقدیر بعمل آمد.

بر اساس این گزارش در این بخش هیات داوران هیچکدام از شرکت‌کنندگان را حائز رتبه نخست ندانسته و همچنین در بخش جنبی کتیبه‌نگاری نیز مریم حسن‌نژاد را به عنوان نفر برگزیده معرفی کردند.

ششمین دوره سوگواره پوسترهای عاشورایی در دوره مدیریت مرتضي گودرزي ديباج در مركز هنرهاي تجسمي حوزه‌ي هنري به دبیر علمی سیدحسن موسی‌زاده در سه بخش حماسه، حضرت علی اصغر و کتیبه از 28 آذرماه تا 20 دی ماه 1390 در حوزه هنری برگزار شد.

در این دوره کوروش پارسا نژاد، صداقت جباری، علی خورشیدپور، مهدی سعیدی و مسعود نجابتی داوری آثار را برعهده داشتند و از میان 3014 اثر ارسال شده 20 نفر از هنرمندان را حائز رتبه معرفی کردند.

در بخش حماسه از امیر شهبازی، سمیه نیکزاد، عباس پرچمی، فرزانه زارع زاغه، محمد سعید نقاشیان مهدیه قاسمی، مهنوش نوری، سید محسن حسینی و صفورا بیگدلی، محمدرضا صدیق تقدیر شد و یاسر قمی، مهدی تمیزی و رضا باباجانی رتبه اول تا سوم این بخش را به خود اختصاص دادند. در بخش حضرت علی اصغر، راضیه زندی، رضا منجزی، مسعود شکیبایی و ملیحه عوض بیگی مورد تقدیر قرار گرفتند و میثم خالوندی، روح الله تیموری و هدایت علیپور تقدیرشدگان بخش کتیبه بودند.

در بخش اصلی این سوگواره آثار 44 هنرمند از جمله محمد افشار، مرتضی فرحناک، حمید محمودی، طاهر نبی‌زاده، میثم خالوندی و روح‌الله تیموری، سید حسین جعفرنژاد، محمد جمشیدی، علی عمرانی، هدایت علیپور، رحیمه همرنگ، لیدا ملیحی، اکبرحیدری، رضا نوری، جلال خصوصی نیا، محمدتقی سخایی، مجتبی قهرمانی، حمیدحدیدی، محسن عباسی، مصطفی سلیمانی، میثم خاکپور، امیرکبیرنژاد، مهدی مرادی، علی کیان مهر، علی رضا توکلی، سیده ساناز البرزی، سید نوید بی‌بی شهربانویی، احمد عزیزپور، مهرداد دریا افزون، سحر رضائیه راد، حسین صبحی، مهدیه روستایی، ملیکا خداجو، زهرا پاشایی، رضا منجزی، زهرا ابوالحلم، وحید نوروزی، سید علی میر حسینی، ثارالله فرخ، علیرضا حصارکی و محمدرضا عبداله نژاد فراهانی به نمایش در آمد.

سوگواره پوسترهای عاشورایی در هفتمین دوره به سوگواره هنرهای عاشورايی تغيير نام داد تا به مرور زمان بخش‌های مختلف هنری نیز به آن اضافه شود. آثار این سوگواره با موضوع حماسه عاشورا، حضرت علی‌اكبر(ع) و طراحی پرچم‌های سوگواری به دبیری مسعود نجابتی در سه بخش پوستر، تصویرسازی و پرچم‌های سوگواره از 13 آذرماه تا 9 دی ماه 1391 به نمایش گذاشته شد.

در هفتمین دوره سوگواره هنر عاشورایی هیات داوران متشکل از محمدعلی بنی‌اسدی، علی‌اكبر صادقی، محمدحسين حليمی، كوروش پارسانژاد و محمد خزائی 1500 اثر هنری را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.

هیات داوران در بخش پوستر با موضوع حماسه عاشورا، محمد جواد زهادت از قم را به عنوان رتبه اول این دوره از جشنواره برگزید و در این بخش رتبه دوم به محمدصابر شیخ رضایی از تهران و رتبه سوم به علیرضا جوادی از تهران اختصاص یافت.

در بخش تصویرسازی با موضوع حماسه عاشورا، رضا دالوند از لرستان رتبه اول را بخود اختصاص داد و نرگس دلاوری از تهران و محمدرضا صدیق از اردبیل به ترتیب نفرات دوم و سوم این بخش شناخته شدند.

همچنین در بخش پوستر با موضوع حضرت علی اکبر(ع) میثم خالوندی از سمنان، احمد عزیزپور از ایلام، محسن جعفری از خراسان رضوی و علیرضا جوادی از تهران مورد تجلیل قرار گرفتند.

همچنین در بخش تصویرسازی هفتمین سوگواره هنر عاشورایی با موضوع حضرت علی اکبر(ع) رتبه اول به سیدمیثم موسوی ازتهران، رتبه دوم به مهرناز سراج القوم از کرمان و رتبه سوم به عصمت خاکی از اصفهان اختصاص یافت.

هیات داوران هفتمین سوگواره هنر عاشورایی در بخش پوستر با موضوع پرچم‌های سوگواری با توجه به تعداد کم آثار نتوانست به انتخاب نفرات اول تا سوم برسد. به همین دلیل لوح تقدیر سوگواره بدون ذکر اولویت به حمید قربان پور از خراسان رضوی، محمدصابر شیخ‌رضایی از تهران، علیرضا پوراکبری از تهران و امین‌الله صادقی رودانی از هرمزگان تعلق گرفت.  

طبق فراخوان منتشر شده از هشتمین سوگواره هنر عاشورایی، این دوره از سوگواره با موضوع مادر شهید و حماسه عاشورا در حالی آذرماه 1393 برگزار ‌شد که 538 هنرمند متقاضی حضور در سوگواره بودند.

از میان تعداد 1404 اثر رسیده به هشتمین سوگواره هنر عاشورایی كه به تفكیك 953 اثر در بخش پوستر،310 اثر در بخش تصویرسازی و 141 اثر در بخش پرچم بودند، تعداد 30 اثردر بخش پوستر، 49  اثر در بخش تصویرسازی و 13 اثر در بخش پرچم به نمایشگاه راه یافتند.

در بخش پوستر با موضوع حماسه عاشورا، محمدصادق محمدپور از استان مازندران با اثر «روزنامه» نفر اول و سید محمدهادی قادری از استان قم با اثر «شفا» حائز رتبه دوم شناخته شد. همچنین نصیر بشری از استان تهران با اثر «حضرت علی اکبر» در رتبه سوم این بخش قرار گرفت. در همین بخش از اثر نوشین بیجاری از استان تهران با عنوان «تنهای تنها مانده»، جلال پیر مرزآباد از استان آذربایجان شرقی با عنوان «هل من ناصر ینصرنی» و ایمان خاکسار بنی اسدی از استان البرز با اثر «بصیرت» تقدیر شد.

در بخش پرچم‌های سوگواره با موضوع حماسه عاشورا میثم نامدار از استان تهران با اثر «شفای کربلا» حائز رتبه اول شناخته شد و محمد تقی‌پور از استان تهران با اثر «یا حسین شهید» جایزه رتبه دوم را از آن خود کرد و مسلم علم‌زاده از استان تهران با اثر «هیهات منا الذله» به عنوان سومین برگزیده این بخش معرفی شد.

در بخش تصویرسازی با موضوع حماسه عاشورا الهه امیر حسینی از استان البرز با اثر «حضرت علی اصغر» جایزه رتبه اول را کسب کرد و مقام دوم این بخش به مهدی جوادپور از استان گیلان و با اثر «شش ماهه کربلا» رسید. همچنین راحله کریم بخش نوبر از استان گیلان با اثر «حماسه عاشورا» به عنوان سومین برگزیده این بخش معرفی شد.

در بخش تصویرسازی با موضوع مادر شهید، هیئت داوران این بخش هیچ اثری را شایسته رتبه برتر ندانست و سولماز جهانگیر از استان البرز با اثر «معراج» را به عنوان دومین برگزیده معرفی کرد و جایزه رتبه سوم این بخش را به سمیه علیپور از استان تهران که با اثر «شام غریبان» در سوگواره شرکت کرده بود، اعطا کرد.

نهمین دوره از سوگواره «هنر عاشورایی» در بخش‌های پوستر و پرچم‌های سوگواره با موضوعات «حماسه عاشورا»، «حسین تنها نمی‌ماند» و در بخش تصویر‌سازی با موضوعات «حربن یزید ریاحی» و «قیس بن مسهر صیداوی» آبان 1394 به صورت بین‌المللی برگزار شد.

از میان ۳۸۲ شرکت‌کننده در نهمین سوگواره هنر عاشورایی 111 اثر به نمایشگاه راه یافت که شامل 37 اثر در بخش پوستر، 17 اثر در بخش پرچم و 57 اثر در بخش تصویرسازی بود.

در بخش تصویرسازی با موضوع حربن‌یزید ریاحی، سیدحسن موسوی از تهران، سمانه مطلبی از تهران و نوشین صفاخو از دماوند رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند. در همین بخش با موضوع قیس‌بن مسهر نیز فاطمه خسرویان از اصفهان، فاطمه قاسمی از تهران و آسیه گونه‌زاده از تهران رتبه‌های اول تا سوم را گرفتند. 

در بخش پرچم سوگواره صدیقه کاشانی و میثم نامدار رتبه دوم را به خود اختصاص دادند و رتبه سوم از آن سجاد همتی از لرستان و حامد سهرابی از تهران شد. هیات داوران در بخش پرچم هیچ شرکت‌کننده‌ای را برای رتبه نخست انتخاب نکرد.

در بخش پوستر این سوگواره با موضوع «حسین تنها نمی‌ماند»، هادی مهاجری از البرز، نرجس محمدلو از قم و تیلا اصغرزاده منصوری از تبریز نفرات اول تا سوم شناخته شدند. در همین بخش با موضوع حماسه عاشورا نفرات اول تا سوم به ترتیب سمیه خزائی متک از خراسان جنوبی، سیدمحمد جاماسبی از کرمانشاه و مجید بهرامی از اصفهان معرفی شدند.

‎حوزه هنری انقلاب اسلامی با هدف بهره‌مندی از ظرفیت‌های واقعه کربلا در زمینه خلق آثار تجسمی دهمین سـوگواره هنــر عاشورایـی را در آبان ماه 1395 ﻫ.ش در بخش‌های نقاشی، تصویرسازی، پوستر و پرچم‌های سوگواری به صورت بین‌المللی برگزار کرد.

در این دوره جمعا 109 اثر در سه بخش پوستر و پرچم، تصویرسازی و نقاشی به نمایش در آمد كه به ترتیب 35 اثر در بخش پوستر، 17 اثر در بخش پرچم و 11 اثر در بخش نقاشی و 46 اثر در بخش تصویرسازی بودند.

در بخش پوستر و پرچم احمد آقا قلی‌زاده، محمد خزائی و مهدی حاجی‌محمدی به عنوان اعضای هیئت داوران، حجت مجرد را با اثر «آب» از استان اردبیل شایسته رتبه اول دانستند و سمانه سادات رفائی با اثر «حسین از من است» از استان تهران به عنوان رتبه دوم شناخته شد. همچنین فاطمه سادات موسوی از استان قم با اثر «سلام بر آن شیرخوار كوچك» به عنوان رتبه سوم معرفی شد.

در بخش پرچم هیئت داوران، علیرضا معظمی گودرزی (ارسطو) با اثر «پرچم یا حسین شهید» از استان لرستان، وحید یعقوبلو با اثر «هیهات من الذله» از استان قم، محسن خلیل‌نژاد با اثر «چهار سلام» از استان تهران و محمد جواد زهادت را شایسته تقدیر معرفی كرد.

هیات داوران بخش نقاشی و تصویرسازی که متشکل از ابوالفضل همتی آهویی، اكبر نیكان‌پور و فاطمه رادپور بودند، در بخش تصویرسازی علی محمدی از استان تهران را با اثر «آستان حضرت قاسم(ع)» به عنوان رتبه اول و مهدی مزرعه فراهانی با اثر «حماسه عاشورا» را از استان تهران به عنوان رتبه دوم معرفی کرد. رتبه سوم این بخش نیز به معصومه صحبتی از استان تهران با اثر «نبرد حضرت قاسم با دشمنان» اختصاص یافت.

 در بخش نقاشی احسان سلگی با اثر «عاشورا2» از استان لرستان در این بخش رتبه اول را کسب کرد. همچنین رتبه دوم این بخش به مهدی پرستار شهری با اثر «حماسه عاشورا» از استان همدان و رتبه سوم به طهمورث آشناگر با اثر «بیا به بالینم حسین جان» از استان تعلق گرفت.

یازدهمین دوره سـوگواره هنـر عاشورایی هم‌زمان با محرم‌ و صفر سال ۱۴۳۹ﻫ.ق در آبان ماه ۱۳۹۶ﻫ.ش به صورت بین‌المللی در چهار بخش نقاشی، تصویرسازی، پوستر و پرچم‌های سوگواری برپا شد. در این سوگواره که دبیر هنری آن را محمدرضا دوست‌محمدی برعهده داشت، یک هزار و 235 اثر از 431 هنرمند داوری شد.

داوری آثار بخش پوستر و پرچم این دوره از سوگواره را محمد خزایی، مسعود نجابتی و سید حسن موسی‌زاده برعهده داشتند و علی هاشمی شهرکی، محمدحسین صلواتیان و حسن روح‌الامین هم آثار بخش تصویرسازی و نقاشی را ارزیابی کردند.

در بخش تصویرسازی رضا دالوند از تهران به عنوان نفر اول، مسلم علم‌زاده از تهران به عنوان نفر دوم و زهرا کیانی از قم به عنوان نفر سوم، معرفی شدند.

در بخش پوستر، علیرضا پوراکبری از تهران نفر اول، حمید پورشریف از قم نفر دوم و محمدصابر شیخ‌رضایی از تهران نفر سوم شناخته شدند.

در بخش مدافعین حرم، سیدمهدی میرحیدری از قم، دانیال فرخ از تهران، محمدصابر شیخ‌رضایی از تهران مورد تقدیر قرار گرفتند.

همچنین در بخش میانمار، عماد تیماس از اهواز، امید کردی از یزد، محمدصالح تشکری از همدان، عباس شریف از تهران و امیرخادم شریف از بندرانزلی تجلیل شدند.

   در بخش پرچم، الهام زارعی از کرمانشاه، امین وطنی‌شهمیرزادی از مازندران و فاطمه‌السادات موسوی از قم تقدیر شدند.

در بخش نقاشی، بهار رحیم زاده از اصفهان، مهدی پرستارشهری از همدان و یاور بالسینی از تهران تجلیل شدند. هیأت داوران در این بخش از سه نوجوان و یک هنرمند ارامنه نیز تقدیر کردند که بدین ترتیب لوح تقدیر و جایزه غیرنقدی به طاها قاسمی از مازندران (14 سال)، آدلینا درآنتونیان از تهران (هنرمند ارامنه)، لاوین حسن‌زاده اسکویی از خوزستان (12 سال) و مهدی نصیری‌خوزانی از اصفهان (12 سال) اهدا شد.

در بخش تصویرسازی، سیدمیثم موسوی از تهران، مریم حسن‌نژاد از تهران و هما رستمی از تهران تقدیر شدند. همچنین در  بخش پوستر، مصطفی بهمن‌آبادی از خراسان رضوی، پدرام فرخ‌نیا از چهارمحال و بختیاری و محمدحسین همدانیان از قم مورد تجلیل قرار گرفتند.

دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی مهرماه 1398 به دبیری علی وزیریان در بخش‌های نقاشی، تصویرسازی، پوستر و عکس برگزار شد.

در نمایشگاه دوازدهمین سوگواره هنر بیش از ۲۵۰۰ اثر از ۷۵۵ هنرمند به دبیرخانه سوگواره ارائه شد، که از این میان حدود ۱۵۰ اثر از 1 تا 14 آبان ماه در نگارخانه ابوالفضل عالی و گالری‌های شماره یک و دو خانه عکاسان حوزه هنری به نمایش در آمد.

در آیین افتتاحیه دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی از پرویز اقبالی (تصویرگر و طراح  باسابقه  کشورمان) تقدیر شد و 150 اثر منتخب روی دیوار رفت.  

در بخش نقاشی، سجاد گمار از همدان رتبه اول، عبدالحمید نورآبادی از خوزستان رتبه دوم و سامان جعفری از لرستان رتبه سوم بخش نقاشی را به خود اختصاص دادند. همچنین در این بخش از شهربانو منفرد، محمدرضا عباس پور و مهدی پازوکی تقدیر شد.  

در بخش تصویرسازی، ضمن تقدیر از افسانه مرادی، فاطمه سادات درت التاج تهرانی و منصوره باقری، میکائیل براتی از تهران رتبه اول، هما رستمی شاهواری از تهران رتبه دوم و صدیقه احمدی از خوزستان رتبه سوم را از آن خود کردند.

در بخش عکس، روح‌اله جوانی از اصفهان به عنوان رتبه اول، اردلان حسنعلی‌زاده از خراسان رضوی به عنوان رتبه دوم و میثم ملکی‌قزوینی از قزوین به عنوان رتبه سوم معرفی شدند. در این بخش از صابر قاضی تقدیر شد.

در بخش پوستر، مبینا جعفری از استان مرکزی نیز به عنوان رتبه اول بخش پوستر معرفی شد و هیات داوران این بخش هیچ اثری را شایسته دریافت رتبه‌های سوم و دوم ندانستند. ایمان ماندگاری از اصفهان، مهدی عسگری از تهران، رباب فاضل از تهران، فاطمه حقیقی از تهران و مهدی گنجی از تهران مورد تقدیر قرار گرفتند.

سیزدهمین سوگواره هنر عاشورایی به دبیر هنری مهدی حاجی‌محمدی فریمانی مهرماه 1400 در 4 بخش عکس، پوستر، نقاشی‌خط و تصویرسازی برگزار شد.

 آثار این دوره از سوگواره شامل 2000 اثر خلق شده از سوی هنرمندان عرصه تجسمی بود که به دبیرخانه «سوگواره هنر عاشورایی» ارسال شده بودند.

در بخش نقاشی‌خط رتبه سوم به مهدی جلالی از سمنان، رتبه دوم به سمیرا گلزاد از تهران و رتبه نخست به حسین بهرامی اختصاص یافت.

در بخش نقاشی‌خط، هیئت داوران (جلیل رسولی و صداقت جباری و عذرا عقیقی بخشایشی)؛ فاطمه حسنی از سمنان، مسعود جان‌بزرگی از لرستان و نرجس شریف‌زاده از تهران را شایسته تقدیر دانستند.

در بخش تصویرسازی جایزه رتبه سوم به سعیده نصرتی‌فرد از خراسان رضوی، جایزه رتبه دوم به محمدعلی نادری از هرمزگان و جایزه رتبه اول به رضوانه مرادی از قم اعطا شد. همچنین هیئت داوران (سید حمید شریفی، سعید رزاقی و محمدرضا دوست‌محمدی) صدیقه احمدی از خوزستان، لیلا بدرعظیمی از تهران و محسن فرجی از قم را شایسته تقدیر دانستند.

در بخش اصلی طراحی پوستر رتبه سوم به وحید یعقوبلو از قم، رتبه دوم به عمار ابوالفتحی از تهران و رتبه نخست به علیرضا پوراکبری و الهام شفیعی از تهران اختصاص یافت. 

هیئت داوران همچنین امین وطنی شهمیرزادی از مازندران، محمود بازدار از خراسان رضوی و مهدی عسکری از تهران را شایسته تقدیر دانستند. 

در بخش جنبی طراحی پوستر نیز هیئت داوران (محمد خزایی، مسعود نجابتی و سیدحسن موسی‌زاده)، ابوالفضل کریمی از تهران، صدیقه احمدی از خوزستان و محمدجواد پردخته از گیلان را شایسته تقدیر دانستند.

در بخش عکس (مجموعه عکس) رتبه سوم به سیدجواد میرحسینی از گیلان، رتبه دوم به علی‌اصغر فیض‌اللهی از کردستان و رتبه نخست به پوریا ترابی از قزوین تعلق گرفت.   

در این بخش، هیئت داوران همچنین حمید وکیلی از تهران و یاسر محمدخانی از استان مرکزی را شایسته تقدیر دانستند.

در بخش عکس (تک عکس) رتبه سوم به میثم ملکی قزوینی از قزوین، رتبه دوم به محمد وحدتی از قم و رتبه نخست به تهمینه رحمانی از تهران اختصاص یافت.  

در این بخش، هیئت داوران (فرهاد سلیمانی، یدالله عبدی و رئوف محسنی) همچنین حیدر رضایی از تهران و علی ابک از سمنان را شایسته تقدیر دانستند که لوح تقدیر و جایزه نقدی به آنها اهدا شد.

هیئت داوران هیچ اثری را در بخش فتوکلیپ شایسته دریافت رتبه ندانستند.