بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

سعید بیابانکی: بخش غیر رقابتی به جشنواره سوره اضافه شود

تاریخ ارسال : 1393/03/25

سعید بیابانکی در نشست رسانه ای دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت با اضافه شدن بخش غیر رقابتی به جشنواره، امکان دیدار و تعامل شرکت کنندگان با هنرمندان پیشکسوت شعر و داستان بیشتر فراهم می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، بیابانكی در ابتدای این نشست رسانه ای با شاره به اینكه بعد از انقلاب اسلامی شعر و ادبیات، جریان بالنده ای داشته است، گفت: امروز ما مدعی هستیم كه ادبیات ما به سبك و سیاق رسیده و می توانیم ادبیات امروز را به نام عصر انقلاب معرفی كنیم. این مسئله در تحقیقات دانشگاهی و پایان نامه های مقطع كارشناسی ارشد و دكتری كه در حوزه بررسی ادبیات بعد از انقلاب بوده، مشهود است.
وی افزود: یكی از بالنده ترین اهداف حوزه هنری، بخش ادبیات بود كه توانست شعر انقلاب را پایه ریزی كند و در حال حاضر نیزبسیاری از جوانان ما پیرو شاعران و شعر انقلاب اسلامی شده اند.
بیابانكی با اشاره به تعدد زیاد جشنواره ها در كشور گفت: وظیفه ما در حوزه هنری پایه گذاری جشنواره هایی است كه با سیاست های حوزه هنری منطبق باشد و از مضامینی همچون انقلاب، دفاع مقدس، فرهنگ و تمدن و سبك زندگی ایرانی و اسلامی دفاع كند. در دوازده دوره برگزاری جشنواره شعر و داستان جوان سوره نیز تلاش شده تا مفاهیم ارزشی در آن قرار گیرد و متشكرم از كسانی كه تا به این دوره این جشنواره را برگزار كرده اند.
وی با اعلام آمار و ارقام آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت: 1260 اثر از 377 نویسنده و شاعر جوان به دبیرخانه جشنواره رسیده است كه از این میان در بخش داستان كوتاه بزرگسال 144 نفر، داستان بلند بزرگسال 11 نفر، داستان كوتاه كودك و نوجوان 31 نفر، شعر كودك 13 نفر، شعر نو نیمایی و سپید 65 نفر، شعر كلاسیك 90 نفر و ترانه و سرود 23 نفر در این جشنواره شركت كرده اند.
وی ادامه داد: آمار و ارقام براسا س تعداد آثار رسیده به ترتیب داستان كوتاه بزرگسال 355 اثر، داستان بلند بزرگسال 22 اثر، داستان كوتاه كودك و نوجوان 63 اثر، شعر كودك و نوجوان 66 اثر، شعر كلاسیك 350 اثر، ترانه و سرود 107 اثر، شعر نو و نیمایی و سپید 297 اثر بوده است.
بیابانكی بیان داشت: 183 شركت كننده زن و 194 شركت كننده مرد در این جشنواره شركت كرده اند كه بیشترین تعداد شركت كننده از تهران و كمترین از استان خراسان شمالی بوده است . از استان سیستان و بلوچستان هم شركت كننده ای در این جشنواره حضور ندارد.
وی با اشاره به اینكه علاوه بر تهران از ظرفیت های داوری دیگر استان های كشور نیز بهره گرفته شده است، افزود: هیأت انتخاب بخش شعر نو را سید علی میرافضلی ، محمد كاظم علیپور و هیأت داوران بخش شعر نو را محمد رضا عبدالملكیان، مصطفی علی پور و قاسم آهنین جان تشكیل داده اند. همچنین هیأت انتخاب بخش شعر سنتی را غلامرضا طریقی و محمود حبیبی تشكیل می دادند.
بیابانكی افزود: در بخش هیأت داوران شعر سنتی قربان ولیی،  یوسفعلی میرشكاك و خسرو احتشامی در بخش ترانه ابراهیم اسماعیلی، اهورا ایمان و  عباس محمدی اعضای هیأت داوران را تشكیل می دادند. همچنین هیأت داوران بخش داستان كوتاه (كودك) را حسین فتاحی و شهرام شفیعی  و هیأت داوران بخش شعر كودك را عرفان نظر آهاری، رودابه حمزه ای و غلامرضا بكتاش تشكیل می دادند. 
وی ادامه داد: اعضای هیأت انتخاب بخش داستان بلندوكوتاه (بزرگسال) را اكبر صحرایی  و سارا عرفانی و اعضای هیأت داوران بخش داستان بلند و كوتاه (بزرگسال) را محمد علی علومی ، محمد علی قاسمی و احمد دهقان تشكیل داده اند.
دبیر هنری دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با اعلام اینكه 92 اثر در بخش نهایی حائز امتیاز شده اند، گفت: در بخش داستان كوتاه بزرگسال 21 نفر، داستان بلند بزرگسال 1 نفر، داستان كوتاه كودك و نوجوان 5 نفر، شعر كودك و نوجوان 7 نفر، شعر نو ونیمایی و سپید 20 نفر، شعر كلاسیك 28 نفر و ترانه و سرود 10 نفر به بخش نهایی جشنواره راه یافته اند.
بیابانكی با اعلام اینكه جشنواره اول تیرماه با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز به كار می كند، افزود: در طی  برگزاری جشنواره كارگاه شعر و ترانه با حضور محمد رضا عبدالملكیان و اسماعیل امینی، كارگاه داستان با حضور محمد علی علومی و احمد دهقان، كارگاه شعر كودك و نوجوان با حضور عرفان نظرآهاری و افسانه شعبان نژاد و كارگاه داستان كودك و نوجوان با حضور حسین فتاحی برگزار می شود.
این شاعر كشورمان بیان داشت: بازه زمانی برگزاری جشنواره شعر و داستان جوان سوره یك ساله است اما امسال به دلیل برگزاری جام جهانی فوتبال و ماه رمضان، این جشنواره در بازه 9 ماهه برگزار گردید و شاید این كوتاهی زمان باعث شد تا آثار كمتری به دست ما برسد .
بیابانكی خاطر نشان كرد: افتتاحیه جشنواره اول تیرماه در كرمان برگزار می شود و اختتامیه نیز با حضور چهره های فرهنگی و برگزیدگان جشنواره دوم تیرماه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به جوایز برگزیدگان جشنواره افزود: در مجموع 40 میلیون تومان برای جوایز در بخش های مختلف جشنواره درنظر گرفته شده است. تندیس جشنواره نیز به نفرات اول هر بخش و كسانی كه از آنها تجلیل به عمل می آید، تعلق خواهد گرفت.
وی با ذكر این نكته كه بخش غیر رقابتی به جشنواره شعر و داستان جوان سوره اضافه شود، گفت: بسیاری از هنرمندان جوان برای اینكه در كارگاه های جشنواره شركت كنند و شاعران و نویسندگان بزرگ كشور را از نزدیك ببینند و با آنها گفتگو كنند، در این جشنواره شركت می كنند و اگر این بخش در سال آینده به جشنواره اضافه شود ، فرصت خوبی برای این شركت كنندگان فراهم خواهد آمد.
بیابانكی با اشاره به چاپ دو كتاب در زمان برگزاری جشنواره گفت: برگزیده آثار جشنواره سال گذشته جشنواره سوره با عنوان ارمغان آبیدر و كتاب آثار برگزیده جشنواره امسال به همراه یادداشت داوران و فعالان عرصه ادبیات هم امسال در دست چاپ قرار دارد كه در زمان برگزاری جشنواره توزیع می شود.
عباس سالاری رییس حوزه هنری استان كرمان دیگر سخنران این نشست، ضمن عرض تبریك اعیاد شعبانیه، گفت: طی جلساتی كه در آذرماه سال گذشته انجام شد، پیشنهاد دادیم كه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره در كرمان برگزار شود. 
رییس حوزه هنری استان كرمان در ادامه بیان كرد: با توجه به پیشینه غنی ادب و فرهنگ استان كرمان كه در طول تاریخ پر فراز و نشیب اش بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر را در استان خود پرورانده است. بدون شك مشهورترین شاعر این استان، خواجوی كرمانی است كه پیش از او و پس از او هنرمندان و ادیبان زیادی در این خطه با اندیشه های ناب توانسته اند در نقد شعر و داستان آثاری به یادگار بگذارند.
وی با اشاره به شاعران و هنرمندانی چون اوحد كرمانی، عماد فقید كرمانی، هوشنگ مرادی كرمانی، احمدرضا احمدی، محمد علی علومی و افسانه شعبان نژاد، تصریح كرد: قرار است كه از شاعران و داستان نویسان سرشناس و پیشكسوت همچون محمد علی علومی، محمد شریفی نعمت آباد و افسانه شعبان نژاد در این جشنواره تقدیر شود. 
سالاری با اشاره به برنامه های جشنواره، گفت: فیلم «بوی زیره» كه فعالیت ادبی سه دهه اخیر استان كرمان است برای علاقه مندان به نمایش در می آید. در طول جشنواره بازدید از اماكن تاریخی و میراث فرهنگی استان كرمان وجود دارد. 
به گفته سالاری، حجت الاسلام محمود دعایی، حجتی كرمانی، فرهاد ناظرزاده كرمانی، سید جواد جعفری رییس بنیاد رضوی در این جشنواره حضور دارند. 
وی با اشاره به شركت های حمایت كننده، اظهار كرد: شركت صنایع مس ایران، مجتمع مس سرچشمه، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كرمان، صدا و سیما در حمایت از این جشنواره از هیچ كوششی دریغ نكردند و شهرداری این استان با ایجاد بیلبوردهایی در سطح شهر كارهای تبلیغاتی این جشنواره را انجام دادند.