بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

علی قربانی: حضور در جشنواره های بین المللی تئاتر را با قوت دنبال می کنیم

تاریخ ارسال : 1395/08/12

علی قربانی، مدیر مركز محافل و جشنواره های حوزه هنری، در نشست مدیران هنرهای نمایشی غرب آسیا گفت: حوزه هنری از همكاری‌های بین‌المللی استقبال می‌كند و ما امیدواریم با بین‌المللی شدن جشنواره سوره ماه بتوانیم تولیدات بیشتری را در سطح بین‌الملل و منطقه به اجرا برسانیم.

به گزارش روابط عمومی مرکزمحافل و جشنواره های حوزه هنری، علی قربانی مدیر مركز محافل و جشنواره های حوزه هنری، در نشست مدیران هنرهای نمایشی غرب آسیا گفت: خوشحالم كه به همت مهدی شفیعی مدیر اداره كل هنرهای نمایشی و همكاران محترمش ایران میزبان شما مدیران هنرهای نمایشی كشورهای غرب آسیا است.
 
قربانی در ادامه ضمن معرفی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: حوزه هنری یكی از سازمان‌ها و نهادهایی است كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با هدف تولیدات هنری در شاخه‌های مختلف همچون انقلاب اسلامی، دفاع‌مقدس، ارزش‌های دینی و اسلامی، كرامت انسانی و خانواده تشكیل شد. تولیدات حوزه هنری در شاخه‌های مختلفی همچون هنرهای تجسمی، موسیقی، ادبیات، سینما و تئاتر است. در بخش سینما، حوزه هنری بزرگ‌ترین سینمادار ایران است و ۱۱۰ سالن نمایش فیلم دارد. حوزه هنری در بخش تئاتر نیز یكی از بزرگ‌ترین و موثرترین تولیدكننده محسوب می‌شود. حوزه هنری در ۳۰ مركز استان و چهار شهرستان ایران دفتر نمایندگی دارد كه بیشترین فعالیت این دفاتر در حوزه تئاتر و سینما است. مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری به‌عنوان یكی از مراكز فعال، شامل دفاتر مختلفی همچون تولید و اجرا، مطالعات و پژوهش، تئاتر استان‌ها، سالن‌ها و تماشاخانه‌ها و جشنواره‌ها است.
 
وی در ادامه افزود: هر ساله تعدادی  از كارگردان‌های كشور در زمینه موضوعاتی كه مد نظر حوزه هنری است و درباره آن‌ها صحبت كردم، به دفتر حوزه هنری مراجعه می‌كنند كه پس از بررسی نمایشنامه‌ها، بلافاصله با گروه قرارداد بسته می‌شود و برای اجرای تئاتر در سالن‌های حوزه هنری و یا حضور در جشنواره‌هایی كه حوزه آن‌ها را برگزار می‌كند، آماده می‌شوند. حوزه هنری در تهران چهار سالن دارد؛ تالار اندیشه با هفت‌صد صندلی، تالار سوره با چهارصد صندلی، تماشاخانه مهر با ۱۲۰ صندلی و تماشاخانه ماه با چهل صندلی؛ این چهار سالن را تشكیل می‌دهند. دو سالن اندیشه و سوره در كنار تئاتر به فعالیت در سایر شاخه‌های هنری نیز می‌پردازند.
 
قربانی در ادامه درباره فعالیت‌های دفاتر استان‌های حوزه هنری گفت: در مراكز استان‌ها تمركز اصلی بر آموزش توام با اجراست. به همین منظور كارشناسان تئاتر به مراكز استان‌ها اعزام می‌شوند؛ در روند تولید آثار نمایشی مشاوره می‌دهند و آموزش‌هایی را در حین آماده‌سازی یك اثر نمایشی به گروه‌های تئاتر شهرستانی می‌دهند. همچنین در مراكز استان‌ها جشنواره‌های منطقه‌ای و استانی برگزار می‌شود و آثار برگزیده این جشنواره‌ها به جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه راه پیدا می‌كند. جشنواره تئاتر سوره ماه در دو بخش تجربه‌های نو و حرفه‌ای از سوی حوزه هنری برگزار می‌شود. حدود ۳۵ گروه از سراسر كشور در این جشنواره حضور می‌یابند. نمایش‌هایی نیز از سوی حوزه هنری تولید و در سالن‌های مراكز استان‌ها روی صحنه می‌روند. از این آثار استقبال بسیار خوبی صورت می‌گیرد. همچنین اساتید تئاتر از تهران به شهرستان‌ها می‌روند و كارگاه‌های دو الی سه روزه‌ای را برای هنرمندان تئاتر این شهرها برگزار می‌كنند. همچنین جشنواره‌هایی همچون «تیرنگ» در مازندران با محوریت ادبیات بومی، «از ایده تا بداهه» در گیلان درباره خلاقیت در بازیگری و ... از سوی حوزه هنری برگزار می‌شوند.

وی در مورد تفاوت جشنواره سوره ماه با سایر جشنواره‌ها، گفت: علاوه بر تفاوت موضوعی، تمام نمایش‌ها از تولیدات حوزه هنری هستند و با سرمایه این نهاد تولید می‌شوند و در طول سال در جشنواره‌های مختلف حضور می‌یابند. از تولیدات حوزه هنری چندین نمایش به جشنواره‌های معتبر دنیا راه یافته‌اند و جوایزی را كسب كرده‌اند. در سال جاری بخش اعظم بودجه را به تئاتر اختصاص دادیم. امیدواریم با بین‌المللی شدن جشنواره سوره ماه بتوانیم تولیدات بیشتری را در سطح بین‌الملل و منطقه به اجرا برسانیم.

برای اطلاع ازمهمترین اخبار جشنواره ها و محافل حوزه هنری ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.