بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

مومنی شریف دراختتامیه چهاردهمین مهرواره شعر و داستان جوان سوره: ادبیات انقلاب روایتگر عروج انسانهاست نه سقوط آنها

تاریخ ارسال : 1395/04/22

رئیس حوزه هنری با اشاره به تفاوت‌های میان ادبیات انقلاب با ادبیات غرب، گفت: ادبیات انقلاب اسلامی به عروج انسانها می پردازد، نه سقوط آنها.

به گزارش روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، مراسم اختتامیه چهاردهمین مهرواره شعر و داستان جوان سوره با حضور فاضل نظری معاون هنری حوزه هنری، علیرضا قزوه مدیر دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، محمدعلی بهمنی و جمعی از شاعران و نویسندگان در مرکز صدا و سیمای زنجان برگزار شد.

فاضل نظری در این مراسم با بیان اینکه جشنواره‌های این چنینی سبب ایجاد انگیزه و داد و ستد میان اهالی قلم می‌شود، گفت: داوران این جشنواره از دل شرکت‌کنندگان دوره‌های قبلی نیز انتخاب شده‌اند به همین دلیل این جشنواره به خودکفایی رسیده است.

وی با اشاره به افزایش تعداد جشنواره‌ها در کشور، افزود: گاه تعداد افرادی که بالای سن می‌روند و جایزه می‌گیرند به حدی زیاد شده که از تعداد اهداکنندگان بیشتر می‌شود.

معاون هنری حوزه هنری با بیان اینکه خوشحالم جشنواره به مهرواره تبدیل شده است، افزود: هدف از برگزاری این جشنواره نیز همین بود تا نویسندگان و شاعران به دور هم جمع شوند. انتخاب‌ها در این جشنواره نمادین است و ما باید به سلایق داوران احترام بگذاریم. انتخاب بهترین شعر و داستان از میان این آثار سخت است.

فاضل نظری با بیان اینکه من نیز 12 سال پیش در این جشنواره شرکت کردم و الان به آن می‌بالم، یادآور شد:  جمعیت کشور ما جوان است انتظار این است که این جشنواره پس از 14 دوره، خود جوان‌ها در جشنواره مسئولیت بپذیرند. سال بعد نیز جوان‌ها ادامه‌دهنده راه این قافله خواهند بود.

معاون هنری حوزه هنری افزود: نوشتن برای کسانی که معجزه پیامبرشان از جنس نوشتن بود، متفاوت با دیگران است. ما قدر کلمه را می‌دانیم.

علی داوودی، از شاعران نیز در ادامه این مراسم یک غزل و یک نیمایی خواند:

یک نفر افتاده مثل سنگ در جان و تنم
این غریبه آشنایم نیست می‌گوید منم...

بخش دیگر این مراسم به تجلیل از پیشکسوتان استان زنجان اختصاص داشت. در این مراسم از مریم بیات تبار نویسنده، مصدق آقاجانلو شاعر و غلامرضا طریقی شاعر با حضور کلامی زنجانی، مؤمنی شریف، نظری و قزوه به دلیل سابقه هنری تجلیل به عمل آمد.

محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری دیگر سخنران این مراسم بود که سخنان خود را با سابقه برگزاری این جشنواره آغاز کرد و گفت: این لطف خدا بوده که جشنواره 14 سال برگزار شده و کمتر حشنواره‌ای در کشور هست که این سابقه را داشته باشد. هر سال چهره‌های جدیدی در حوزه داوری و شرکت‌کننده می‌آیند. اولین دوره این جشنواره در همدان برگزار شد و فاضل نظری و علی داوودی از برگزیدگانش بودند.

ادای احترام می‌کنم به بزرگان دیار عشق و شهادت، زنجان. یکی از این بزرگان که حق بزرگی بر گردن همه ملت ایران دارد شهیدی است که رهبر انقلاب در وصفش گفتند که آبروی ایران را حفظ کرده است و آیت‌الله جوادی آملی گفته‌اند که این شهید با دست پر به سمت خدا رفته است و آن بزرگوار، شهید شهریاری است. اگر تلاش شهریاری نبود به حداقلی که در برجام رسیده‌ایم، نمی‌رسیدیم. رآکتور هسته‌ای داشت سوختش به اتمام می‌رسید و دشمنان نیز از آن مطلع شدند و داشتند به تحقیر ملت ایران می‌پرداختند، این شهید بزرگار طی کمتر از دو سال همت کرد و این نقص را رفع کرد.

مومنی افزود: آنچه که سبب احترام گذاشتن به این شهید می‌شود، تنها خدماتی که انجام دادند، نبود بلکه شخصیت این شهید بزرگوار بود که با وجود درخواست‌های مکرر از خارج از کشور، کشور را ترک نگفت و دست رد به سینه بیگانگان زد.

شهید شهریار از نمونه اعلایی بود که انقلاب اسلامی به دنیا معرفی کرد. هر تمدنی در اولین وهله همین کار را می‌کنند و گاه که این قهرمان‌ها وجود ندارد، هنرمندانشان آنها را می‌آفرینند. آیا هنرمندان ما توانایی این معرفی را دارند؟ من گاه در این رابطه تردید می‌کنم. از ویژگی ادبیات انقلاب این است که عروج انسان‌ها را معرفی می‌کند؛ برخلاف غرب که سقوط انسانها را روایت می‌کند.

برای اطلاع ازمهمترین اخبار جشنواره ها و محافل حوزه هنری ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.