بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

شب شعر جشنواره شعر انقلاب برگزار شد/ قزوه: امروز شاعران جوان میدان دار شعر انقلاب شده اند

تاریخ ارسال : 1393/10/15

شب شعر چهارمین جشنواره سراسری شعر انقلاب عصر یکشنبه 14 دی با اجرای سعید بیابانكی و با حضور جمعی از شاعران پیش كسوت كشور و شاعران جوان شركت كننده در جشنواره در سالن اجتماعات اداره‌ كل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، سعید بیابانكی در ابتدای مراسم از مرحوم امیرحسین فردی یاد كرد و گفت: این جشنواره یكی از رویش‌های انقلاب است كه با ابتكار امیرحسین فردی ایجاد شده است. با توجه به همزمانی جشنواره با هفته وحدت آن را به فال نیك می گیریم؛ چرا كه این‌روزها مهمان سرزمینی هستیم كه جمعی از برادران اهل سنت ما ساكن آن هستند.

رئیس حوزه هنری سیستان و بلوچستان نیز درباره چهارمین جشنواره شعر انقلاب گفت:575 اثر به دبیرخانه ارسال شده كه در نهایت 24 اثر در بخش سنتی، دو اثر بومی و 16 اثر نیمایی و هفت اثر در پژوهش انتخاب شدند.
ذوالفقاری با اشاره به این كه مسائل و اتفاقات سال‌های قبل از انقلاب، روزهای پیروزی انقلاب، حوادث و رویدادهای پس از انقلاب، تاثیر انقلاب اسلامی در وحدت مذاهب از جمله موضوعات این جشنواره سراسری است، ادامه داد: در بخش تك اثر 469 اثر، پژوهش 23 اثر و بومی هشت اثر به دبیرخانه ارسال شده است كه بیشتر این آثار در قالب سنتی و نیمایی بود.
وی با بیان این كه آثار به تفکیک توسط57 زن و 114 شاعر و پژوهشگر مرد به این جشنواره ارسال شده بودند، عنوان كرد: بیشترین شركت كننده از استان سیستان و بلوچستان با 28 اثر بوده است.
همچنین در بخش دیگری از مراسم علیرضا قزوه مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری در آیین شعرخوانی چهارمین شب شعر انقلاب، با اشاره به ارزش و جایگاه استان سیستان و بلوچستان در شعر و ادبیات فارسی تأكید كرد: در كنار اسطوره بزرگ ایرانی یعنی رستم، امروز هم مردم این سرزمین همان دلاوری ها را دارند و با همه فقر و تنگدستی چراغ مردانگی و جوانمردی را روشن نگه داشته اند.


قزوه: عمر هیچ كنگره ادبی  به سی سال نرسیده است

قزوه در ادامه با اشاره به نقطه ضعف بسیاری از كنگره ها و جشنواره های ادبی افزود: امروز وقتی تمام كنگره های ادبی را مرور می كنیم هیچ كنگره ای نیست كه  برگزاری آن از سی سال تجاوز كرده باشد. حیف است برخی حرف ها گفته نشود. گاهی حرف هایی هست كه از جنس شعر است.
وی افزود: ما در حوزه هنری چراغ هایی را روشن كردیم كه با بودن و نبودن مدیران فعلی هم این چراغ ها روشن خواهد بود و ان شاء لله امیدواریم همین برنامه ها به دوره های سی ام و چهل ام و حتی صدم برسند.
قزوه با اشاره به پیاده روی اربعین گفت: در این جریان دیدیم مردم فقیر عراق تمام مسیر نجف تا كربلا را موكب زده بودند و از زائران پذیرایی می كردند. این یك واقعیت است كه اگر رویدادها و حركت های فرهنگی بر شانه ثروتمندان باشد استمرار نخواهد داشت و باید برگزاری آن بر شانه فقیران باشد. جایی كه بتواند برنامه های مردمی از این جنس برگزار كند حوزه هنری است.
وی تأكید كرد: امروزه شاعران جوان میدان دار شعر انقلاب شده اند اما نگرانی من در این زمینه از نسلی است كه فكر می كنم اگرچه در شعر پا به پای نسل قبل می آید اما در خیلی چیزهای دیگر هنوز نتوانسته به سرآمدان نسل قبل برسد.


شعر دهه شصت شعر پاك و پاكبازانه بود
قزوه گفت: شعر دهه شصت شعر پاك و پاكبازانه بود. نسل فعلی اگر می خواهد پا جای پای بزرگان نسل قبل بگذارد باید بی ادعایی را یاد بگیرد و باید بزرگی را به دیگران تعارف كند.
وی افزود: این نسل از جهت هوشیاری پا به پای نسل قبل پیش آمده اما دعا می كنم بتوانند از دیگر جهات هم جای بزرگان پیش از خود را حفظ كند. دوره بسیار خوبی را می گذرانیم و فكر می كنم شعر انقلاب در سال های آینده اتفاقات بسیار خوبی را رقم خواهد زد.


شعر می تواند خط شكن باشد
مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری در پایان تصریح كرد: ادبیات همچنان پیشتاز است اما شعر می تواند خط شكن باشد و سبك ادبیات انقلاب را به وجود بیاورد. جوانان در این میدان باید از هم سبقت بگیرند و خیلی به دنبال مادیات نباشند. باید بایستیم و از داشته ها دفاع كنیم و ان شاء الله بتوانیم  راهی را برای دیگر هنرها باز كنیم.
در ادامه مراسم، شاعران كشور به شعرخوانی پرداختند كه در اینجا تعدادی از اشعار شاعران را می خوانید:
سیدرسول پیره/ چند نفر با نام تو گریسته اند
مثل خشابی پر
با چهل گلوله
چهل بار از خودم ترسیدم
چند ثانیه بعد
مثل خشابی خالی
پرنده ها هم از من نمی ترسند
***
گفتم
گلوله ها تنها جایی برای دكمه ها باز می كنند
من پیراهنی با هزار دكمه
من دستی هستم كه دكمه ها را می بندد
آنها
یونیفرم نظامی را توی كمد گذاشتند
و صبح
همه پیراهن ها از ترس چروك شده بودند
 
رستم عجمی (شاعر تاجیك)/ چندین ستاره ایم كه با هم برادریم
ما ذره ای ز كهنه ترین خاك این دریم
بر ما بتاب تا به فلك سر برآوریم
رندیم و دلق پوش و نظرباز و دف نواز
تنها در آسمان تو خورشید خاوریم
آغوش وا كن ای وطن! ای مادر وطن!
ما كودكان گمشده ات در سه كشوریم
در دامنت شكوفه امیدمان شكفت
دور از تو در خزان غریبی شناوریم
دامان مهربان تو از دست رفته است
شب زنده دار معركه با دیده تریم
چون آسمان ابری و چهل تكه تو ایم
یك روح اشكبار ولی در سه پیكریم
تاجیك زاده و افغان نژاد كیست؟
ایرن كجاست؟ ما همه طفلان مادریم
مهتاب خوشه خوشه، پراكنده شد ز شرق
باید یكی شویم و در آیینه بنگریم
آئینه شكسته ماهیم بر زمین
چندین ستاره ایم كه با هم برادریم
 
علی اصغر شیری/ ناشرانی كه تاجرند انگار!
كافه‌ها شاعران بی‌دردند،عمری آسوده‌خاطرند انگار!
كافه‌هایی كه در توهم خود، نبض شعر معاصرند انگار!
محو دود غلیظ سیگارند، همه شب تا سپیده بیدارند
بر سر شعر، های‌وهو دارند، به گمانی كه شاعرند انگار!
شاعرانی كه با تب هر شعر، در پی عشق تازه می‌گردند
با نگاهی همیشه وهم‌آلود، محو میز مجاورند انگار!
یك طرف شاعران "پوچ‌گرا" ، یك طرف شاعران "پست‌مدرن"
ادبیات شوم بی‌قیدی، ادبیات ظاهرند، "انگار"...
جوهر شعرشان نخشكیده، پشت درهای انتشاراتند
برگه‌های به رنگ خاكستر، وصله‌ی میز ناشرند انگار!
دسته چك های بی برو برگشت، هی ورق خورد و شعر پرپر گشت
ناشرانی به فكر سود و زیان، ناشرانی كه تاجرند انگار!
دست در دستِ باده مدهوشند، مست مستند و گرم آغوشند
كافه‌هایی كه كفر می‌نوشند، كافه‌هایی كه كافرند انگار!
 
علیرضا رجبعلی زاده/ «نخل» انقلابی سفارتخانه
بركت آب و خاك وطنی را می دانست
اما
بار نداد همه این سالها
مبادا
طعم آمریكایی
و
رنگ و بوی ینگه دنیا بردارد
آب و خاك این باغچه
او را عوض نكرد
سایه اش را پنهان كرد حتی
زیر پاهایش
«نخل» انقلابی سفارتخانه
از بخش های دیگر این مراسم می توان به شعرخوانی عباسعلی صباغ زاده از شاعران سیستانی به زبان محلی اشاره كرد.
رستم عجمی، شاعر تاجیكستانی، نیز كه مهمان ویژه جشنواره بود، بعد از قرار گرفتن در پشت تریبون، گفت: «احساس میزبانی می كنم چون اسمم رستم است و اینجا سرزمین رستم است.»
یكی دیگر از میان برنامه های آیین شب شعر انقلاب پخش كلیپ سرودی حماسی درباره سیستان و بلوچستان و دعوت ایرانیان برای بازدید از این استان بود. خواننده این اثر محسن ذوالفقاری رئیس حوزه هنری استان سیستان و بلوچستان است. این آوازخوانی آقای مدیر برای استانش با تشویق و تحسین حضار همراه شد.
گفتنی است؛ در این مراسم محمد حمزه زاده معاون هنری حوزه هنری، هادی مولوی دوست مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری، علی قربانی مدیر مركز محافل و جشنواره های حوزه هنری، ناصر فیض مدیر دفتر طنز، محمدحسین جعفریان، جواد محقق، علی داوودی، محمود حبیبی كسبی و جمعی دیگر از شاعران كشور حضور داشتند.