بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

دادگر:یكسان‌سازی كیفی تولیدات استانی از ویژگی‌های تئاتر «سوره ماه» است

تاریخ ارسال : 1392/06/24


یك كارگردان تئاتر با اشاره به تغییر و تحولات مثبت جشنواره تئاتر «سوره ماه» گفت: از آنجا كه هر شهر و استانی از كشور دارای ویژگی‌های قومی و بومی خاص خود است لذا ابتكار جشنواره تئاتر «سوره ماه» اعزام كارشناس به منظور ارائه مشاوره و راهنمایی به گروه‌های متقاضی و یكسان‌سازی كیفی تولیدات برای شركت در مرحله نهایی جشنواره تئاتر «سوره ماه» است.

به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری؛ آرش دادگر، كارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری حوزه هنری گفت: سیاست‌های حوزه هنری در بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری از جمله تئاتر، تولید آثار فاخر ارزشی و ملی است كه این مسئله علاوه بر مدیریت مناسب، نیاز به تأمین منابع مالی كافی دارد و لذا در شرایطی كه به هر حال كسری بودجه متوجه حوزه فرهنگ و هنر نیز شده است تلفیق دو جشنواره «تئاتر سوره» و «تئاتر ماه» علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، ابتكاری است كه هر دوی آنها در لوای مدیریت كارآمد مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری می‌توانند به حیات خود ادامه دهند.
 وی ادامه داد: مدیریت مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری علاوه بر توجه به كمیت معقول آثار شركت كننده در جشنواره، سعی دارد كه هر سال با ابداعاتی در ساختار اجرایی این جشنواره تئاتری، صرفنظر از تقویت و تثبیت پویایی و نشاط آن، حاصل از شركت نسل جوان و خلاق تئاتری، به كیفیت آثار نیز اهتمام لازم داشته باشد و لذا برگزاری همایش‌های منطقه‌ای و انتخاب آثاری منتخب حاصل این فرایند برای شركت در مرحله نهایی جشنواره از این روست.
دادگر یكسان‌سازی كیفی تولیدات تئاتر استانی را برای حضور در مرحله نهایی جشنواره از دیگر ویژگی‌های جشنواره تئاتر «سوره ماه» برشمرد و گفت: به هر حال صرفنظر از تهران، سایر استان‌ها و شهرستان‌های كشور از ویژگی‌های قومی و بومی خاص خود برخوردارند و نوع تفكر غالب در آنها، سنتی است كه این مسئله بر روی تولیدات هنری از جمله نمایش نیز اثرات خود را خواهد گذاشت.
كارگردان نمایش «طوفان» تصریح كرد: این مسئله موجب می‌شود تا شاید فلان اثر نمایشی كه در سطح شهرستان و استانی از كیفیت و محبوبیت قابل ملاحظه‌ای برخوردار باشد اما در مواجهه با آثار نمایشی پایتخت در مرحله نهایی جشنواره، از نظر فنی و كیفی رنگ باخته و ضعف‌های آن بیش از اندازه نمود پیدا كند.
این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: ابتكار مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری در اعزام گروه‌های كارشناسی و بازبین به همایش‌های منطقه‌ای و ارائه مشاوره و راهنمایی به آنها و سرآخر ارزیابی آثار ارائه شده برای گزینش منتخب آنها به منظور معرفی به جشنواره، راهكاری است كه علاوه بر آنچه پیشتر از آن به كیفیت اثر نمایشی اشاره شد، موجب یكسانی و همانندی اغلب آثار از نقطه نظر سطوح كیفی خواهد شد.
دادگر تأكید كرد: البته از آنجا كه تئاتر «سوره ماه» توجه به تئاتر استانی داشته و سعی در كشف و پرورش استعدادهای جوان دارد باید روند حمایت و هدایت از تئاتر استانی را به عنوان یك سنت آموزشی در راستای تئاتر علمی نهادینه كرده و آن را تنها محدود به چند روز برگزاری جشنواره نكند.
كارگردان نمایش «كالون و قیام كاستریون» ادامه داد: همانگونه كه طی سال‌های گذشته برگزاری جشنواره «تئاتر ماه» و حتی پیش از آن «تئاتر سوره»، هدف این رویدادهای تئاتری برگرفته از رسالت فرهنگی و هنری حوزه هنری، مشخص و تبیین شده  كه در رأس آن توجه به معنویت، اندیشه و هنر سرلوحه قرار گرفته است لذا تدارك بخش‌هایی همچون بخش فعالان تئاتری كه در آن آثار برخی از فعالان حرفه‌ای تئاتر تولید و به نمایش درخواهد آمد نیز باید با هدف ایجاد انگیزه و بهره‌برداری هر چه بیشتر از سوی كارگردانان جوان تئاتر صورت گیرد.
وی در پایان گفت: هیچ‌كس را نمی‌توان به اجبار به فعالیت تئاتری مجبور كرد بلكه این تئاتر است كه هر كس را به سوی كار و فعالیت فرامی‌خواند لذا اگر هر بار كه در كاری كه از سوی كارگردانان و عوامل تئاتری تولید می‌شود، شاهد نوآوری و خلاقیت نباشیم تنها همچون یك كارمند تكلیفی را از سر خود باز كرده‌ایم؛ تئاتر مجموعه‌ای از آزمون‌های شخصی و گروهی برای رسیدن به یك تفكر انسانی است و لذا به ویژه در به كارگیری و تولید آثار بخش فعالان تئاتری این جشنواره باید دقت شود كه آنچه آنها تولید و به عنوان معیار در معرض شركت كنندگان نسل جوان جشنواره قرار می‌دهند باید به نسبت گذشته حرف جدیدی برای گفتن داشته باشند.
یادآور می‌شود، همایش‌های منطقه‌ای بیست و دومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» كه از 18 شهریور  آغاز شده است تا 5 مهر به مركزیت 5 شهر یاسوج، یزد، خرم آباد، بجنورد و تبریز  در حال پیگیری است.