بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

مژده عباسی: اگر به‌روز نباشیم، دچار كلیشه می‌شویم

تاریخ ارسال : 1395/04/23

مژده عباسی، نویسنده هرمزگانی، گفت: اگر ادبیات كهن را مطالعه نكنیم نمی‌دانیم در چه جایگاهی قرار داریم و اگر ادبیات روز را نخوانیم، ممكن است دچار تكرار مكررات شویم.

به گزارش روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، مژده عباسی، كارشناس كارگاه داستان حوزه هنری استان هرمزگان فعالیت‌های هنری را به شكل جدی از سال 76 شروع كرد. دو مجموعه داستان كوتاه به نام‌های «من سردم است» و «پشت چشمت می‌مانم» و دو كتاب كودك به نام‌های «مورچه كوچولو و یك حبه قند» و «چشم چشم دو ابرو» تاكنون از او منتشر شده و همچنین چند كار مشترك نیز در كارنامه دارد. مقام اول جشنواره شاخه نبات شیراز، مقام اول مردان سرزمین من یاسوج، برگزیده جشنواره كبوتر حرم سمنان و نیمروز سیستان و بلوچستان و ... از موفقیت‌هایی است كه این نویسنده كسب كرده است.

وی درباره فرصت‌ها و آسیب‌های فضای مجازی در حوزه شعر و داستان امروز گفت: اگر بخواهیم منصفانه قضاوت كنیم، فواید فضای مجازی در دنیای پرسرعت امروز بیش از مضراتش است. اینكه در خانه‌ات بشینی و با استفاده از یك گوشی، سریعا مطلبی را كه می‌خواهی بدانی در اینترنت پیدا كنی، اتفاق بسیار خوبی است. فضای مجازی باعث شده كتاب‌هایی كه برای خریدشان باید هزینه می‌كردیم با زدن یك دكمه در هر جا و هر زمان می‌توان مطالعه كرد و با دیگران درباره مسائل مختلف افكار را به اشتراك گذاشت. با این حال طبیعی است كه هر راحتی در كنارش مشكلاتی به همراه دارد و هنگامی كه طرز استفاده صحیح از ابزاری را بلد نباشیم به بیراهه كشیده می‌شویم.

عباسی درباره جایگاه آموزش در تثبیت جریان‌های شعر و ادب جوان نیز اظهار كرد: مگر می‌شود نكاشته درو كرد؟ اگر بخواهیم حاصل داشته باشیم باید قبلش بذری را بكاریم و هرس كنیم. آموزش را می‌توان از سنین دبستان شروع كرد یعنی درواقع پرورش داد؛ آن وقت سال‌ها بعد هنرمندانی خواهیم داشت كه مایه سربلندی و افتخار كشورمان خواهند بود.

این نویسنده همچنین با اشاره به جایگاه جشنواره‌ها در شناسایی و معرفی استعدادهای جوان گفت: وجود جشنواره‌ها چند حسن بزرگ دارد؛ اول اینكه جوانان متوجه می‌شوند كسانی كه رتبه‌های اول تا سوم را می‌آورند از كره ماه نیامده‌اند و از رده‌های سنی خود آن ها هستند. دوم اینكه بستری پیدا می‌شود برای محك زدن و رقابت و حتی دیده شدن و سومین مزیت، آشنایی نزدیك با داورانی است كه معمولا در زمینه فعالیت شان دارای اطلاعات كافی هستند و درنهایت انگیزه ای برای ادامه راه جوان‌هاست.

وی درباره كلیشه‌ای شدن ادبیات امروز نیز گفت: عدم شناخت ادبیات كلاسیك از قدیم تا امروز و دنبال نكردن مراحل طی شده و به‌روز نكردن اطلاعات، شاید یكی از علت‌های اصلی كلیشه‎ای  كاركردنمان است.

 برای اطلاع ازمهمترین اخبار جشنواره ها و محافل حوزه هنری ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.