بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

در نشست خبری در سالن مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی اعلام شد/5 برگزیده نهایی «چهره سال هنر انقلاب در سال 1399» معرفی شدند

5 کاندیدای نهایی«چهره سال هنرانقلاب در سال 1399»، در نشست خبری با حضور رسانه‌های مختلف کشور، از سوی دبیرهفته هنر انقلاب اسلامی معرفی شدند. بنابراین گزارش، نامزد نهایی چهره سال هنر انقلاب، دوشنبه ۲۳ فروردین‌ماه، در مراسمی به‌صورت آنلاین و با حضور تعداد محدود حاضران ،معرفی خواهد شد.

تاریخ ارسال : 1400/1/16

5 نامزد نهایی

« محمدرضا دوست محمدی - طراح و گرافیست- ، جلیل سامان - کارگردان سینما و تلویزیون- ، افشین علا-  شاعر- ، علی محمد مؤدب-  شاعر- ، وحید یامین‌پور– نویسنده- به عنوان 5 کاندیدای نهایی چهره سال هنر انقلاب در سال 1399 با انجام نظرسنجی از صاحبنظران فرهنگی و هنری کشور و از میان 14 نامزد مرحله قبل برگزیده شده اند».

این چکیده خبری بود که مجد الدین معلمی- دبیر هفته هنر انقلاب- صبح دوشنبه شانزدهم فرودین در نشستی خبری در سالن مهر حوزه هنری اعلام کرد.

معاون هنری حوزه هنری انقلاب اسلامی در این نشست خبری که با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف کشور برگزار شد، در توضیحی درباره معیارانتخاب چهره سال هنر انقلاب گفت: معیارما برای انتخاب چهره سال هنر انقلاب، تنها انقلاب 57 نیست و تمام کسانی که برای بیان و رفع دغدغه های عمومی ، تربیت و توانمندسازی نسل جدید هنرمندان، واکنش به موقع و به هنگام نسبت به وقایع کشور، با مضامین حق و حقیقت فعالیت می کنند در دایره هنر انقلابی به حساب می آیند و بر این اساس است که هنرمند عکاسی، به خاطرعکسی با موضوع کرونا که ارجاع مستقیمی به انقلاب ندارد هم جزو 14 نامزد چهره سال هنر انقلاب در سال 99 برگزیده می شود.

 در ادامه مراسم ، وی به معرفی بیشتر و دقیق تری از 5 نامزد راه یافته به مرحله نهایی پرداخت.

چرا انتخاب شدند؟

معاون هنری حوزه هنری در معرفی بیشتر نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب گفت: محمدرضا دوست‌محمدی- طراح گرافیک و تصویرساز برای خلق کمیک استریپ «فقط برای خدا» با موضوع سبک زندگی سردار شهید قاسم سلیمانی و تصویرسازی‌های پرمخاطب برای پروژه بزرگ‌ترین دیوارنگاره ایران در میدان ولیعصر تهران انتخاب شده است. همچنین جلیل سامان- فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده و کارگردان، برای کارگردانی مجموعه طنز «زیرخاکی» به عنوان پرمخاطب‌ترین سریال ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۹۹ و همچنین کارگردانی سه‌گانه «ارمغان تاریکی»، «پروانه» و «نفس» با مضمون انقلاب اسلامی؛ افشین علا- شاعر و پژوهشگر ادبی برای واکنش بهنگام و مؤثر ادبی به وقایع روز جامعه، خلق منظومه حماسی ۲۰۰ بیتی «سربازنامه» در رثای شهید قاسم سلیمانی؛ علی‌محمد مؤدب- شاعر و منتقد ادبی و مؤسس شهرستان ادب برای اهتمام مؤثر به پرورش نسل تازه‌ای از شعرا و نویسندگان متعهد به انقلاب اسلامی و واکنش بهنگام ادبی به وقایع روز جامعه و وحید یامین‌پور- پژوهشگر و نویسنده، بخاطر انتشار چاپ هفدهم کتاب رمان «ارتداد» و به چاپ هجدهم رسیدن کتاب «کاهن معبد جینجا» در سال ۹۹، نامزد چهره سال هنر انقلاب شده‌اند.

 خلق اثر در سال 1399

معلمی درادامه درباره معیارهای گزینش چهره سال هنر انقلاب  با بیان اینکه سال عرضه اثر، برای گزینش هنرمندان برگزیده  بسیار مهم است گفت: براین اساس، حتی هنرمندان پیشکسوت هم حتی اگر در آن سال اثری خلق نکرده باشند نامزد نمی شوند ، بعضی از هنرمندان، بزرگان ما در عرصه هنر انقلاب هستند اما چون در آن سال تولیدی نداشته اند نامزد نمی شوند و برعکس برخی از جوانانی که کارهای شایسته و قابل توجهی انجام داده اند نامزد می شوند».

معرفی چهره سال هنر انقلاب 98

 دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی در ادامه افزود: چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۸ هم که سال گذشته به‌دلیل عدم امکان برپایی هفته هنر انقلاب ، مراسم تجلیل از وی به تعویق افتاده بود، همزمان با معرفی چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۹ معرفی می‌شود.

سال سخت، دستاورد بزرگ

مجد الدین معلمی- دبیر هفته هنر انقلاب-  در ادامه افزود: هنرمندان ما در سال گذشته شرایط بسیار سختی را تجربه کردند، متاسفانه به دلیل شیوع کرونا در سال گذشته، تمام فضاهایی که هنرمندان می توانستند هنر را عرضه کنند، دچار انسداد شد و اصولا عرصه فرهنگ و هنر از کرونا آسیب زیادی دید ولی با این حال، ما در این عرصه، دستاوردهای خوبی هم داشتیم از جمله اینکه هنرمندان توجهشان به رسانه‌های جدید جلب شد و عرضه سنتی ، قدیمی یا کلاسیک که مثلا در آن تنها به عرضه فیزیکی آثار می پرداختند جای خود را به عرضه در رسانه های جدیدی دادکه اتفاق بسیار مهمی بود که نشان می دهد اگر هنرمندان ، رسانه‌های جدید را جدی بگیرند و تولیدات مناسبی داشته باشند، این رسانه ها می توانند مخاطبان جدیدی را پیدا کنند و حوزه نفوذ فرهنگ و هنر را گسترش دهند.

وی همچنین در مورد مسابقه کارتون و کاریکاتور و پوستر«فلسطین تنها نیست» و هنرواره«روایت جهاد» که قرار است بخشی از مراسم مربوط به آنها نیز همزمان با هفته هنر برگزار شود گفت: حضور هنرمندان ۶۶ کشور دنیا در مسابقه ضد ضهیونیستی «فلسطین تنها نیست»نشان می‌دهد که هنرمندان جهان در مواجهه با این رژیم اتفاق نظر دارند و بی‌تفاوت نیستند، همچنین در مورد کرونا نیزهنرمندان ما حضوری فعال داشتند و پویایی آنها در هنرواره«روایت جهاد» قابل مشاهده است.

افتتاحیه و اختتامیه  

 معلمی در مورد برپایی مراسم افتتاحیه و اختتامیه هفته هنر انقلاب نیز گفت: افتتاحیه هفته هنر انقلاب، ۱۸ فروردین‌ماه در گلزار شهدا بر سر مزار شهید سید مرتضی آوینی به صورت آنلاین و با حضور افراد محدود برگزار می‌شود. همچنین در این روز تقدیر از خانواده برخی هنرمندان درگذشته سال ۹۹ از جمله احمدعلی راغب هنرمند و پیشکسوت موسیقی انقلابی، مهدی خانبانپور مدیر اجرایی برنامه «شب خاطره» ، کریم اکبری‌مبارکه هنرمند پیشکسوت تئاتر ، پرویز اسکندرپور از هنرمندان برجسته و دغدغه‌مند هنرهای تجسمی به صورت نمادین تقدیر می‌شوند.

وی افزود: اختتامیه هفته هنر انقلاب نیز روز دوشنبه ۲۳ فروردین‌ماه به‌صورت آنلاین و با معرفی چهره سال هفته هنر انقلاب در حضور جمع محدودی از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر برگزار خواهد شد.

رونمایی از شش تمبر

معلمی در پایان از رونمایی تمبر شش اثر فاخر هنر انقلاب در موزه تمبر همزمان با برپایی هفته هنر انقلاب در روزهای آینده خبر داد و گفت: تمبر این آثار مربوط به شش استاد هنر انقلاب است که آثارشان پیشتر در موزه و گنجینه هنر انقلاب قرار گرفته است.

   14 نامزد مرحله قبل

نامزدهای اولیه چهره سال هنر انقلاب ۹۹ شامل ۱۴ هنرمند   میکائیل براتی – طراح گرافیک و تصویرساز، علی حدادی- عکاس، محمدرضا حسایی و حسین صفارزادگان – کارگردان انیمیشن، محمدرضا دوست‌محمدی- طراح گرافیک و تصویرساز، خانم کلر ژوبرت – نویسنده مسلمان فرانسوی مقیم ایران، جلیل سامان- فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده و کارگردان، محمدرضا سرشار- نویسنده، مدرس و منتقد ادبی، سیاوش سرمدی- کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس، محمدرضا شفاه – تهیه‌کننده و مؤسس باشگاه فیلم سوره، زینب عرفانیان- نویسنده آثار ادبی دفاع مقدسی، افشین علا- شاعر و پژوهشگر ادبی، عبدالحمید قدیریان- نقاش و طراح صحنه، علی‌محمد مؤدب- شاعر و منتقد ادبی و مؤسس شهرستان ادب و وحید یامین‌پور- پژوهشگر و نویسنده است.

نمایشگاه آثار «فلسطین تنها نیست»

در این نشست خبری همچنین سید مسعود شجاعی طباطبایی - مدیر مرکز تجسمی  حوزه هنری - با اعلام برپایی نمایشگاهی از آثار این مسابقه در هفته هنر انقلاب گفت: اختتامیه این مسابقه نیز در روز قدس برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به شرکت شگفت انگیز هنرمندان از کشورهای مختلف گفت: بیش از ۳۰۰۰ اثر از ۶۶ کشور در این رویداد شرکت کردند.

اختتامیه هنرواره ملی «روایت جهاد»

سید مرتضی دارابی دبیر  اجرایی هنرواره ملی «روایت جهاد» نیز در این مراسم با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۴۲۸ اثر به دبیرخانه هنرواره رسیده است از برگزاری اختتامیه این رویداد در ۲۱ فروردین ماه در تالار اندیشه حوزه هنری خبر داد.

وی در این نشست خبری با بیان اینکه همزمان با اولین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، با هدف ثبت و ضبط نقش‌آفرینی مردم و کادر درمان در عرصه مواسات، کمک‌های مؤمنانه و مبارزه علیه ویروس کرونا، نخستین هنرواره ملی «روایت جهاد» به همت قرارگاه مشترک جبهه مردمی انقلاب اسلامی منتشر شد گفت : این رویداد پیرو منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص تداوم نقش‌آفرینی مردم در مبارزه با ویروس کرونا و لزوم ایجاد همدلی و مواسات در میان جامعه، به همت سازمان تبلیغات اسلامی و قرارگاه مشترک جبهه مردمی انقلاب اسلامی، با حضور برخی نهادها و سازمان‌های فعال و پیشرو در عرصه مبارزه با کرونا تشکیل و در قالب کارگروه‌هایی اقدامات مختلفی اجرا شد.