بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

نیم نگاهی به پرونده سیزده دوره سوگواره هنر عاشورایی

حماسه عاشورا از جمله موضوعات مهمی است که هنرمندان جلوه‌هایی از پیام و مفاهیم آن را در آثار هنری خویش متجلی می‌کنند و بر همین اساس بررسی چگونگی برگزاری ادوار سوگواره عاشورایی گزارشی از گستردگی نگاه هنرمند در انتقال پیام عاشورا دارد.

تاریخ ارسال : 1401/7/26

 

به گزارش ستادخبری چهاردهمین سوگواره هنر عاشورایی، باتوجه به برگزاری سیزده دوره از سوگواره عاشورایی گزارشی از دستاوردها و عملکرد ادوار مختلف این رویداد هنری گردآوری شده که بدین شرح است:

 نخستین دوره از سوگواره عاشورایی سال 1384 از سوی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با عنوان سوگواره پوسترهای عاشورایی در دو بخش مدعوین و مسابقه برگزار شد. ریاست این نمایشگاه را علی وزیریان برعهده داشت و عبدالمجید حسینی راد، سید حمید شریفی آل هاشم، سعید عجمی، سید حسن موسی زاده و مسعود نجابتی داوری به داوری و بررسی آثار پرداختند.

در اولین دوره این رویداد هنری 850 اثر به دبیرخانه ارسال شد و از این میان 46 اثر در قالب دو نمایشگاه به مخاطبان ارائه شد. اولین نمایشگاه پوستر عاشورایی اردیبهشت ماه 1384 در حوزه هنری و دومین نمایشگاه بهمن ماه در خانه هنرمندان ایران برپا شد.

در این دوره مرتضی اسدی، محمدرضا دوست محمدی، سیدحمید شریفی آل هاشم، امیر عبدالحسینی، حمید عجمی، سعید عجمی، سیدحسن موسی زاده مسعود نجابتی و علی وزیریان به عنوان مدعوین سوگواره، 38 اثر تولید کردند.

در این رویداد سمیه نیکزاد به عنوان نفر اول، محمدمهدی کتابدار به عنوان نفر دوم و حامد حکیمی به عنوان سومین برگزیده سوگواره معرفی شدند. همچنین لوح تقدیر سوگواره به حسین یوزباشی، فرهود مقدم، محراب اسدخانی، محمد ریاضی و منا قزلو اهدا شد.

دومین سوگواره پوستر عاشورایی  22 دی ماه تا 4 بهمن ماه 1386 به دبیری احمد آقاقلی زاده در خانه هنرمندان ایران و نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار شد. دومین دوره سوگواره پوستر عاشورایی به دو بخش مدعوین و مسابقه اختصاص داشت که از میان 2078 اثر رسیده به دبیرخانه از 730 هنرمند، 72 اثر هنری در خانه هنرمندان ایران و 72 پوستر در نگارخانه ابوالفضل عالی به نمایش در آمد.

در این دوره علی وزیریان ثانی، سید حمید شریفی آل هاشم، فرزاد ادیبی، مسعود نجابتی و کوروش پارسا نژاد به داوری آثار پرداختند و محمدرضا آستانه، احمد آقاقلی زاده، فرزاد ادیبی، مرتضی اسدی، کوروش پارسا نژاد، مهدی حاجی محمدی، محمد خزایی، محمدرضا دوست محمدی، سید حمید شریفی، سعید عجمی، حمید عجمی، امیر عبدالحسینی، مصطفی گودرزی، سید حسن موسی زاده، مسعود نجابتی و مصطفی ندرلو مدعوین دومین سوگواره پوستر عاشورایی بودند که 31 اثر هنری را در این سوگواره به نمایش گذاشتند..  

جایزه نفر اول دومین سوگواره پوستر عاشورایی به مجید زارع، جایزه نفر دوم به رشید رهنما، جایزه نفر سوم به مهدی تمیزی اعطا شد و آنتونی آندون جایزه ویژه سوگواره را به خود اختصاص داد. همچنین مرتضی آکوچکیان، یونس حامدی فرد، محمدمهدی خدادادی، جلال خصوصی، محمد ربیعی، محمدصابر شیخ رضایی، سمیرا عرب سلمانی، روح‌اله گیتی نژاد، احسان مرادی سنجانی و هادی معزی به عنوان 10 برگزیده این دوره سوگواره شناخته شدند.

سومین سوگواره پوسترهای عاشورایی به دبیری محمد خزایی در قالب سه بخش ویژه (قمر بنی هاشم)، اصلی (حماسه عاشورا) و کتیبه از 14 تا 26 دی ماه 1387 در نگارخانه ابوالفضل عالی برگزار شد.

در این دوره از سوگواره پوسترهای عاشورایی مجموعه‌اي شامل 110 اثر عاشورايي به نمايش گذاشته شد و با انتخاب هیات داوران متشکل از احمد آقا قلی‌زاده، سید حمید شریفی آل هاشم، مجید قادری، سیدحسن موسی زاده و علی وزیریان در بخش اصلی (حماسه عاشورا) سومین سوگواره پوستر عاشورایی، محمدصابر شیخ رضایی به عنوان اولین برگزیده، مجید کاشانی و محمد ربیعی به عنوان دومین برگزیده و علیرضا جوادی به عنوان سومین برگزیده این رویداد هنری معرفی شدند. همچنین حسین ماهرانی، مصطفی مهری، محمد صمدی، محبوبه نجفی، محمد عدیلی‌پور، پریسا رضی‌پور، علی‌آقا حسین‌پور، یونس رجبی، رضا ملکی‌نژاد و سید نوید درخش به عنوان 10 هنرمند برتر شرکت‌کننده در سوگواره مورد تشویق قرار گرفتند.

در بخش ویژه (قمر بنی هاشم) سومین سوگواره پوستر عاشورایی شمس‌الدین غازی، محمود ساکی و محمدصابر شیخ رضایی به عنوان هنرمندان برگزیده معرفی شدند. همچنین محمد ربیعی و سیدحسین جعفرنژاد به عنوان هنرمندان برگزیده بخش کتیبه شناخته شدند.

چهارمین سوگواره پوسترهای عاشورایی به دبیری امیر عبدالحسینی از 29 آذرماه تا 11 دی ماه 1388 در خانه هنرمندان ایران و از 29 آذرماه تا 24 دی ماه 1388 در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار شد.

در این دوره 1465 اثر از 573 هنرمند به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 1122 اثر در بخش اصلی، 250 اثر به بخش موضوعی حربن یزید ریاحی، 93 اثر به بخش کتیبه اختصاص داشت.

 در چهارمین سوگواره پوسترهای عاشورایی آثار 40 هنرمند به نمایش در آمد که از این میان در بخش جنبي با محوريت كتيبه‌نگاری، سعيد دين‌پناه، رضا باباجاني و عليرضا جوادي موفق به دريافت لوح تقدير و ۳ سكه بهار آزادی شدند.

همچنين در بخش موضوعي با عنوان حر بن يزيد رياحی، رضا منجزی و محمدحسين اناری مورد تقدیر قرار گرفتند و در بخش اصلي با موضوع حماسه عاشورا ضمن تقدير از ۱۰ هنرمند محمود حاجی‌وند با اهدای ۳ سكه بهار آزادی به عنوان سومین برگزیده این بخش، مسلم علم زاده با اهدای ۵ سكه بهار آزادي به عنوان دومین برگزیده این بخش و عليرضا جوادي با اهدای ۷ سكه بهار آزادي به عنوان نخستین برگزیده بخش اصلی چهارمین سوگواره پوستر عاشورایی معرفی شد.

 ابراهیم حقیقی، صداقت جباری، محمد خزایی، کورش پارسانژاد، محمدرضا دوست محمدی داوری آثار را برعهده داشتند..