بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

گفت‌وگو با برگزیدگان جشنواره شعر و داستان انقلاب/ کشف استعداد پایان کار نیست

دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب اسلامی به خط پایان رسید، حال با ارزیابی دقیق باید به این سوال جواب داد که چگونه می‌توان در جهت پویاتر شدن آن قدم برداشت. دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب اسلامی به‌دلیل پاندمی ویروس کرونا و شرایطی که این بیماری برای کشور و مردم ایجاد کرده است بعد از قریب به یک سال به کار خود پایان داد. در این مراسم که در حوزه هنری انقلاب اسلامی به صورت ویژه‌ای برگزار شد، حجت الاسلام محمد قمی، رییس سازمان تبیلغات اسلامی و محمد‌مهدی دادمان، رییس حوزه هنری و شاعران و نویسندگان مطرح کشور حضور داشتند.

تاریخ ارسال : 1399/12/4

حوزه هنری، میراث بزرگان ادبیات
در سیر برنامه محمد‌مهدی دادمان، رییس حوزه هنری در سخنانی کوتاه با یادآوری تلاش‌های مرحوم امیرحسین فردی برای رشد و تعالی ادبیات انقلاب گفت: ایشان حرکت‌شان را از مسجد جواد‌الائمه؟ع؟ آغاز کرده، در حوزه هنری ادامه دادند، در جایزه شهید غنی‌پور رشد دادند، در جشنواره داستان انقلاب به حد اعلاء رساندند و در کارگاه قصه و رمان تلاش کردند ادبیات انقلاب را به نقطه بلوغ برسانند.
وی در ادامه با بیان اینکه حوزه هنری میراث چنین بزرگانی است گفت: در حوزه هنری باید بیش از پیش برای ارتقای هنروادبیات انقلابی تلاش کنیم، ما در مجموعه تهران و همکارانم در مراکز حوزه هنری استان‌ها باید تلاش کنند تا به جایگاه شایسته حوزه هنری دست پیدا کنیم.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی با تقدیر از تلاش‌های «محمد رضا بایرامی» و «محمد ‌رضا سهرابی ‌نژاد» گفت: جایگاه این اساتید به‌دلیل زحماتی که برای ادبیات انقلاب کشیده‌اند بسیار رفیع و ارزنده است.
حال با توجه به اتمام این دوره از جشنواره که در شرایط خاصی هم به پایان خود سلام کرد، نیاز است تا مورد ارزیابی قرار گیرد تا بتوانیم در دوره بعدی شاهد پویاتر شدن این جشنواره باشیم و در این میان نظر افراد شرکت‌کننده در این جشنواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
 
ادغام شعر و داستان، بخش داستان را تحت‌الشعاع قرار داد
به گزارش صبح نو ، حسین خالقی، نفر اول بخش رمان کودک و نوجوان جشنواره ضمن اشاره به کیفیت برگزاری این دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب به «صبح‌نو» گفت: تا چند سال قبل تنها جشنواره داستان انقلاب را داشتیم و بعد از آن بخش شعر افزوده شد که همین موضوع آن را تحت‌الشعاع قرار داده است. همین گسترده شدن کار باعث پایین آمدن کیفیت می‌شود. اگر تنها جشنواره داستان انقلاب مطرح بود شاید بهتر می‌توانستیم بر روی آن کار کنیم.
وی افزود: گفته بنده از آن باب است که ما جشنواره شعر فجر را هم داریم و از باب اینکه فجر جشنواره بسیار مهم و بزرگی است، نیاز نبود که بخش شعر به این جشنواره هم افزوده شود و این ادغام باعث تحت‌الشعاع قرار گرفتن این مقوله شد. بحث داستان تنها محل ظهور و بروز جشنواره داستان انقلاب اسلامی است.
نفر اول بخش رمان کودک و نوجوان جشنواره شعر و  داستان انقلاب اسلامی ضمن اشاره به مشکلات ادغام بخش داستان و شعر در جشنواره گفت: پیش از ادغام ، داستان‌نویسان با میل و رغبت بیشتری در این مسیر قدم برمی‌داشتند. البته شرایط جامعه و تبلیغات کمتر هم در این موضوع بی‌تأثیر نبوده و خب مسائل اقتصادی هم باعث کاهش میل برای ورود به این قسمت شده است.
وی خاطرنشان کرد: باید تبلیغات را بیشتر کرد و استان‌ها را نیز فعال‌تر ساخت. در جشنواره‌های دیگر همچون بسیج ، بخش جداگانه‌ای را برای استان‌ها در نظر گرفته‌اند. این موضوع باعث می‌شود تا هم تعداد آثار گسترش یابد و هم جوانان و افراد تازه کار این جرات را پیدا کنند تا کارهایی را به جشنواره ارسال بفرستند.
خالقی همچنین تاکید کرد: از سوی دیگر باید گفت که برای بهبود و تشویق دست‌اندرکاران و فعالین این حوزه به جهت ورود به جشنواره ، باید میزان جوایز هم متناسب با تورم بالا برود. باید این را هم در نظر گرفت زمانی که فردی مدت نه چندان اندکی به‌عنوان مثال 9‌ماه را صرف نگاشتن یک اثر داستانی می‌کند برای خود آینده‌ای هم متصور است. البته از حرکت خوب حوزه هنری در چاپ کتاب‌های برگزیده نباید چشم‌پوشی کرد که همین موضوع باعث می‌شود نویسنده بعد از جشنواره رها نشود. این کار می‌تواند برای دوره‌های بعد هم در نظر گرفته شود که اگر هم نمی‌توانند به صورت مستقیم این کار را انجام دهند، نویسنده را هدایت کنند.
نیازمند جایگاه اختصاصی برای جوانان هستیم
مائده هاشمی نفر اول بخش شعر جشنواره به «صبح‌نو» گفت:سطح جشنواره بالا و رقابت سخت بود و آنطور که من شنیده‌ام آثار بسیاری به جشنواره ارسال شده است.
وی افزود: البته بسیاری از دوستان که در حوزه داستان فعال هستند در مورد ادغام دو بخش داستان و شعر در جشنواره منتقد هستند و تا حدودی هم حق دارند. البته این ادغام باعث نمی‌شود که کیفیت کاهش داشته باشد زیراکه دو دبیر جداگانه دارد و  اگر به صورت منصفانه بخواهیم نگاه کنیم این جشنواره فقط به صورت اسمی در قالب یک برنامه برگزار می‌شود وگرنه تماما  سازوکاری جداگانه دارد.
نفر اول بخش شعر جشنواره در مورد مشکلات اطلاع‌رسانی در این دوره از جشنواره تاکید کرد: ابتدا گمان می‌کردم که اطلاع‌رسانی دقیقی صورت گرفته اما زمانی که برگزیده شدم و خبر رسانه‌ای شد بعد از صحبت با برخی دیگر از دوستانم که در این حوزه فعال هستند این موضوع را متوجه شدم که بسیاری از آن‌ها اطلاعی نداشتند البته نباید از حق بگذریم کسانی که در این حوزه‌ها فعال هستند خودشان باید از اتفاقات با خبر باشند و آن‌ را رصد کنند.
وی ضمن اشاره به راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت جشنواره در دوره‌های بعدی گفت: هدف جشنواره‌ها یافتن استعدادهای جوان بوده و این خیلی خوب است و همانطور که می‌دانیم افراد بسیاری وجود دارند ولی متاسفانه حمایت نمی‌شوند. به همین دلیل اگر کمی بیشتر در این فضاها به جوانان و تازه کارها بها داده شود بسیار می‌تواند مفید باشد، البته این کار سخت است. کمی باید بیشتر به جوانان میدان داد که این نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر است.
هاشمی در پایان گفت: البته نمی‌توانیم بگوییم که بزرگترها و قدیمی‌ترها حضور نداشته باشند ولی  اگر بشود جایگاهی ویژه و اختصاصی برای جوانان این حوزه در نظر گرفت بسیار می‌توان در تلاش و انگیزه بیشتر در این افراد مفید بود.