بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

هوشمند: نقطه طلایی تئاتر بچه های مسجد گره خوردن کانون های مساجد با حوزه هنری است

دبیر هنری چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی «بچه های مسجد» با بیان اینکه جشنواره تئاتر بچه های مسجد زمینه تبلور هنرمندان متعهد را فراهم می کند، گفت: به بهانه این جشنواره بچه های مومن که برای فعالیت دینی به فضای روحانی مسجد می آیند با هنری که ریشه در آیین و ارزش های ما دارد، پیوند می خورند.

تاریخ ارسال : 1398/9/19

به گزارش روابط عمومی سپهر سوره هنر به نقل از خبرگزاری شبستان؛ چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد به همت موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر و حوزه هنری قزوین با همکاری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد از 12 تا 14 آذر در قزوین برگزار شد. این جشنواره دهم آذر بعد از نماز مغرب و عشا در شبستان امامزاده حسین(ع) افتتاح شد و اختتامیه آن پنج شنبه، 14 آذر در شبستان مسجد النبی قزوین برگزار شد. به بهانه برگزاری چهاردهمین جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد گفتگویی با علی هوشمند دبیر هنری این جشنواره که مدیر حوزه هنری قزوین نیز هست، ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

سطح آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد را چگونه ارزیابی می کنید؟

آثار این دوره از جشنواره انصافا از نظر کیفی نسبت به سنوات قبلی رشد فزاینده داشت. نه تنها بنده بلکه کارشناسان، هنرمندان و داوران ارتقای آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد را تصدیق کردند.

 

چهاردهمین جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد نسبت به دوره های قبل چه تفاوت ها و نقاط عطفی داشته است؟

امسال نقطه طلایی جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد هم افزایی بود که بین دو نهاد فرهنگی در سطح عالی صورت گرفت. در حقیقت از نقاط قوت چهاردهمین جشنواره تئاتر بچه های مسجد، همکاری حوزه هنری و ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد است. ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد ظرفیت های بی نظیری دارد و حوزه هنری نیز به صورت تخصصی در حوزه تئاتر ورود یافته است. گره خوردن این دو دستگاه باعث شد که جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد نسبت به سنوات قبلی از کیفیت بالاتری برخوردار باشد.

 

مهم ترین ویژگی های تئاتر مردمی بچه های مسجد چیست؟

جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد؛ می بینید که چند واژه خاص در کنار هم همنشینی کرده اند. در کلمه به کلمه این عنوان جای بحث و بررسی وجود دارد. یکی از آفت های هنر امروز این است که هنر اختصاصی شود و مختص به طبقه و قشر خاصی شود. هنر مسجدی از نظر مخاطب، مردمی است. نمازگزاران مخاطب این تئاتر می شوند و در جریان کار هنری قرار می گیرند. بچه های مومن و متدین که برای فعالیت دینی به فضای سالم و روحانی مسجد می آیند با جنسی از هنر که ریشه در آیین و ارزش های ما دارد، پیوند می خورند. در واقع این جشنواره نوعی تبلور هنرمندان متعهد را سبب می شود. فضای کانون های فرهنگی هنری مساجد و همچنین تئاتر حوزه هنری از فضاهای دینی و ارزشی محسوب می شود. کارها به دور از حاشیه هایی که ممکن است در فضاهای دیگر پیش آید، در این دو حوزه پیش می رود. در واقع جنس پاکی از هنر در جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد اتفاق می افتد. طبق منویات مقام معظم رهبری باید نگاه مان را به مسجد باید تغییر بدهیم. کارکرد سنتی مساجد این است که در ساعاتی برای عبادت نمازگزاران فعالیت کنند و مراسم سوگواری مردم در آنها برگزار شود.طبق فرمایشات حضرت آیت الله خامنه ای این نگاه را باید به سمت فعالیت های فرهنگی هنری سوق دهیم. هیچ مکانی به اندازه مساجد توزیع عادلانه جغرافیایی ندارد؛ به عنوان مثال تالارهای فعالیت های فرهنگی در شهرها یکسان نیست اما مساجد حتی در دورافتاده ترین روستاها وجود دارند.

 

سیزدهمین و چهاردهمین جشنواره تئاتر بچه های مسجد در قزوین برگزار شد. علت برگزاری این جشنواره در دو سال پیاپی در این استان، چیست؟

جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد بنا بر سیاست های حوزه هنری و برای رعایت عدالت در تقسیم بندی فعالیت های هنری در 13 دوره در تهران و استان های کشور برگزار شد. این جشنواره در دوره سیزدهم در قزوین برگزار شد. زحمت متولیان و هنرمندان، حمایت مسئولان استانی به خصوص نماینده ولی فقیه و استانداری باعث شد که سیزدهمین دوره جشنواره مردمی بچه های مسجد به نحو مطلوبی در قزوین برگزار شود و همین امر این انگیزه را به مسئولان داد که دوره چهاردهم این جشنواره را نیز در قزوین برگزار کنند. در شورای سیاستگزاری حوزه هنری این مساله مطرح شده که دبیرخانه جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد در قزوین برگزار شود. امکان دارد این طرح تصویب شود. ما خوشحالیم که افتخار میزبانی این رخداد اصیل و ارزشی را دو سال پیاپی داریم. اگر سیاست عزیزان در راستای رعایت عدالت این باشد که استان دیگری میزبان این جشنواره باشد ما با کمال میل تجربیات خود را در اختیار آنها قرار می دهیم.

 

تدابیری برای آموزش و ارتقای گروه های تئاتر بعد از اختتامیه جشنواره در نظر گرفته شده است؟

بله. چند اتفاق اساسی و بنیادی در جشنواره تئاتر مردمی بچه های مساجد رخ داده است. یکی از مهمترین آنها تشویق و ترغیب گروه ها قبل و بعد از برگزاری اختتامیه است، بدین ترتیب گروه ها قبل و بعد از اختتامیه جشنواره در شهرهای خود اجرا می کنند و در شرایط مختلف در مساجد متعدد قرار می گیرند و به نوعی نظرات مردم در مورد کار آنها انعکاس پیدا می کند. حوزه هنری در این دوره با همکاری ستاد عالی فرهنگی هنری مساجد اقدام به چاپ نمایشنامه کرده است. می دانیم که کار اصلی در تئاتر، نمایشنامه است. اقدام به تولید 100 نمایشنامه اتفاق کم نظیری است. این نشان می دهد که جشنواره تئاتر بچه های مساجد با هدف، برنامه و سیاست پیش می رود. در بحث کارگاه های آموزشی طبق سنوات قبل تا پایان امسال به فراخور به صورت استانی کارگاه های آموزشی برای گروه ها در مساجد برگزار می شود. خوشبختانه هر استانی کانون مسجد دارد و هم اینکه حوزه هنری در سطح استانی شناسایی خوب و دقیقی از فعالیت های تئاتر دارد. بدین ترتیب برای مناطق مختلف در استان ها سلسله برنامه های آموزشی برگزار می شود. نکته حائز اهمیت دیگر این است که در سال قبل همزمان با ایام فجر کانون های فرهنگی هنری مساجد با همکاری حوزه هنری با همدلی و همکاری طرح 40 مسجد 40 نمایش را داشتند؛ این طرح جدا از بحث اجراهای عمومی، اتفاقی تجربی و آموزشی بود.

 

 و حرف آخر؟

از تعامل بسیار صمیمانه و ارزشمند همکاران در حوزه هنری و ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد که یک همدلی، همراهی و رفاقت کم نظیر است، خوشحالم. نتیجه این همکاری و خروجی آن ارتقای سطح جشنواره است. انشاءالله این جنس از تفاهم ها توسعه یابد. از بزرگان هر دو نهاد تقدیر و تشکر می کنم. از مسئولان استانی به ویژه حجت الاسلام عابدینی نماینده ولی فقیه در استان، امام جمعه شهر قزوین که مشوق ما بودند و پدرانه پیگیر بودند، تشکر می کنم. استاندار قزوین نیز ما از حمایت کردند. از رییس سازمان برنامه و بودجه و تمام مسئولان استان قزوین تشکر می کنم.