کارگاه داستان «جشنواره شعر و داستان انقلاب» برگزار شد
این کارگاه با حضور مصطفی جمشیدی، ساسان ناطق، شهرام شفیعی و برگزیدگان بخش داستان این جشنواره ساعت 10 صبح امروز 27 بهمنماه در حوزه هنری برگزار شد.
تاریخ ارسال : 1399/11/28

مصطفی جمشیدی نویسنده و منتقد ادبی درباره اهمیت ادبیات انقلاب در این کارگاه عنوان کرد: یکی از جنبههای مثبت انقلاب این است که داستان انقلاب نویسنده خود را پیدا میکند و لازم نیست که به دنبال نویسنده انقلابی باشیم یا نویسنده تلاش کند که داستان انقلابی بنویسد. نویسندگان داستان انقلاب به دو دسته تقسیم میشوند. یا نویسنده فضاها و اتفاقات دوران انقلاب و دوران ستمشاهی را حس کرده و یا در آن دوره نزیسته است. نویسندگانی که فضای انقلاب اسلامی را لمس نکردهاند باید با بصیرتی همراه با حریت و آزادگی سراغ داستاننویسی انقلاب بروند.
تصویرهای انقلاب که در ذهنهای ما مانده خود به خود داستانهایی ایجاد میکند. ادبیات انقلاب اسلامی ادبیات امیدبخشی است، بر خلاف ادبیات یأس و خمودگی که در دوره رضاخان با فرستادن دانشجویانی مثل بزرگ علوی و هدایت به اروپا پایهگذاری شد. زیرا اندیشههای هیچانگاری و نهیلیستی در دوره رضاخان اروپا را فرا گرفته بود و این نویسندگان یأس و ناامیدی را به ادبیات ایران وارد کردند.
شهرام شفیعی از دیگر کارشناسان حاضر در این کارگاه نیز درباره آثار جشنواره گفت: کارهای استانی کارهای به مراتب بهتری بود و همیشه در جشنوارهها برای خواندن داستانهای استانی ذوق بیشتری دارم. برای وقایع انقلاب دو نوع روایت داریم یکی تاریخی و رسمی که پایتختنشینان روایت میکنند و محدود به مرکز کشور است و روایتی دیگر که شکل استانی و حاشیهای آن است که بسیار مظلوم واقع شده است. گاهاً مواد خام داستانهای استانی بکرتر و جالبتر است و وقایعی است که کمتر به آنها پرداخته شده است.
در ادامه این کارگاه داستانهای برگزیده به اختصار خوانده شدند و توسط کارشناسان حاضر مورد نقد و بررسی قرار گرفتند.