بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

هفته هنر انقلاب - غلامرضا منتظری

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: اگر هنر خواستگاه ارزشی داشته باشد، اسباب تحول می‌شود

تاریخ ارسال : 1401/1/17

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است اگر هنر خواستگاه ارزشی، پاک و زلال داشته باشد، اسباب تحول می‌شود.

 


به نقل از خبرگزاری فارس، غلامرضا منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و رئیس اسبق سازمان بسیج هنرمندان کشور، گفت: فرهنگ فصول مختلفی دارد که به اعتقاد من یکی از درخشان‌ترین، زیباترین، تماشایی‌ترین و باشکوه‌ترین فصل‌های آن هنر است.

اگر هنر در این میانه نباشد، فرهنگ جاذبه خودش را از دست خواهد داد

 

او افزود: هنر عطیه خداوند است که بر آسمان دل و اندیشه انسان‌های مستعد نازل می‌شود تا هنرمند با بهره‌مندی از کشش و جاذبه هنر، اسباب کوشش دیگران را برای گام نهادن به پلکان صعود، سعادتمندی و نیک‌فرجامی فراهم کند البته هنر زمانی این اثر بخشی مثبت را دارد که سرچشمه‌اش زلال باشد. اگر سرچشمه هنر الهی، زلال و منطبق با فطرت پاک انسان باشد به تعبیر شهید بهشتی نردبان عروج می‌شود. در غیر این صورت هنر وسیله سقوط و تباهی می‌شود. هنر یک وسیله است، هدف نیست.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: اگر خواستگاه هنر یک خواستگاه ارزشی پاک و زلال باشد می‌تواند اسباب تحول را فراهم کند. در این میان هنرمندان که صاحب این نعمت هستند، مسئولیتی بس سترگ و سنگین بر عهده دارند و آن این است که از این نعمت خدادادی به شکل بهینه استفاده کنند و از آن برای رشد، بالندگی، سعادت، رشد و اعتلای فردی و اجتماعی سود ببرند.

منتظری گفت: چهره‌هایی نظیر شهید آوینی هوشمندانه، با احساس مسئولیت و تعهد هم قدر این نعمت را نیک دانستند و هم از این عطیه خداوندی به شکل بهینه و با هدف صعود، عروج، کمال و بالندگی استفاده کردند.

او ادامه داد: ویژگی شهید آوینی این است که از هنر دقیقاً با اخلاص و خدا باوری سود جست. برای همین ماندگار شد.

رئیس اسبق سازمان بسیج هنرمندان کشور بین کرد: ما روایت فتح فراوان ساختیم. هر کدام از آن‌ها زیبایی خاص خود را دارد ولی اعتقاد من بر این است که هیچ کدام از آثاری که به عنوان روایت فتح ساخته شده، حلاوت، شیرینی، دلنشینی و کشش روایت فتح آقا مرتضی را ندارد. آن روایت فتح اسیر اندیشه سید اهل قلم است.

منتظری با تاکید بر اینکه مهم اندیشه یک هنرمند است، گفت: ما نیازمند کادرسازی برای رسیدن به هنر در تراز انقلاب اسلامی هستیم. ما باید آوینی‌ها را تربیت کنیم و پرورش بدهیم.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: من مقطعی که در بسیج هنرمندان بودم طرحی را تحت عنوان طرح شهید آوینی مطرح کردم و گفتم بر اساس این طرح کادرسازی کنیم و در بخش‌های مختلف هنر تربیت نیرو داشته باشیم.

منتظری بیان کرد: آن چیزی که به هنر جان می‌بخشد و آن را متفاوت می‌کند، نوع نگاه هنرمند است لذا اولین شرط دستیابی به یک هنر در تراز انقلابی و هنری که آقا مرتضی قافله سالارش هست، بحث کادرسازی در حوزه هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما است.

او ادامه داد: تا به امروز برخی از مراکز علمی و فرهنگی برای کادرسازی مبادرت کرده‌اند و تا جایی که می‌دانم مدرسه هنری در قم شکل گرفته است ولی تا رسیدن به هدف نهایی خیلی فاصله داریم و کادرسازی یکی از دغدغه‌های ما باید باشد. ما تا زمانی که کادرسازی نکنیم، تحول در هنر در حد انتظار نخواهد بود.

ما اگر برای هنرمان ریل‌گذاری نکنیم، ارزیابی و سنجش مفهوم پیدا نمی‌کند البته هم‌اکنون نیز جشنواره‌هایی چون جشنواره فیلم فجر آثار هنری را ارزیابی می‌کنند اما از نظر من اگر ریل‌گذاری برای هنر انجام شود سیمرغی که از همه سیمرغ‌ها برتر است باید به فیلمی که از همه لحاظ برتر است، اهدا شود و این نشان می‌دهد که فیلم مذکور رو به صعود حرکت کرده است. هر چقدر که تعداد سیمرغ‌ها افزایش پیدا می‌کند خوشحال می‌شویم که فیلمسازان نشانه‌گیری کرده‌اند و به سمت صعود حرکت می‌کنند.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: پرهیز از موازی‌کاری یکی دیگر از نکات مطرح برای ایجاد تحول در هنر است. هم‌اکنون صدا و سیما، حوزه هنری و وزارت ارشاد کارهای مشابهی انجام می‌دهند. در چنین شرایطی ممکن است کارهای زیادی در برخی حیطه‌ها انجام شود اما برخی از کارها روی زمین می‌مانند لذا باید یک تقسیم کار شکل بگیرد البته اشکالی ندارد که برای رسیدن به یک هدف کارهایی با نوع نگاه مختلف انجام شود.

 یک هنرمند نباید دغدغه مسائل مالی را داشته باشد

 

منتظری ادامه داد: من به کمیسیون فرهنگی مجلس و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد داده‌ام که به بحث اقتصاد فرهنگ و هنر توجه جدی داشته باشند. مقام معظم رهبری نیز به این موضوع تاکید کرده‌اند اما موضوع مذکور به طور جدی در دستور کار قرار نگرفته است.

او تاکید کرد: به نظرم اگر بحث اقتصاد فرهنگ و هنر به صورت علمی و دقیق و متناسب با نیازهای اساسی جامعه فرهنگی و هنری شکل بگیرد، اسباب عزت و ارجمندی اهالی هنر فراهم خواهد شد. یک هنرمند نباید دغدغه مسائل مالی را داشته باشد زیرا دغدغه‌های مالی در کمیت و کیفیت آفرینش‌های هنری اثر می‌گذارد. تکریم و تجلیل شایسته از صاحبان آثار هنری، ادبی و فرهنگی است. این تکریم و تجلیل نباید صرفا به جشنواره‌ها معطوف شود. یک هنرمند دوست دارد دیده شود.هیچ کس در این کشور به لحاظ سنگینی مسئولیت و تراکم مسئولیت‌ها نظیر مقام معظم رهبری نیست. ایشان با همه مشغله‌هایی که دارند برنامه منظمی برای گفت‌وگو، درد و دل صمیمی، شنیدن حرف‌های اصجاب فرهنگ و هنر دارند. هنرمند لطیف و ظریف است و دوست دارد دیده و شنیده شود

منتظری در پایان گفت: ما نیاز به الگو داریم و شهید آوینی به تعبیر مقام معظم رهبری سید اهل قلم است و تراز به حساب می‌آید. شهید آوینی هنر خوبی داشت و هنر چگونه زیستن و چگونه بودن در شهادت او متجلی است.