بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

داوری بخش داستان و قطعه ادبی و خاطره نخستین جشنواره ادبی شاهد به اتمام رسید

تاریخ ارسال : 1393/02/17

داوری جشنواره سراسری ادبی شاهد در بخش های داستان كوتاه و بلند و قعه ادبی و خاطره توسط داوران «راضیه تجار،حسین فتاحی و كامران پارسی نژاد» به پایان رسید.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری،امروز 17 اریبهشت ماه داوری بخش داستان كوتاه و بلند و قطعه ادبی و خاطره توسط راضیه تجار، حسین فتاحی و كامران پارسی نژاد صورت گرفت . راضیه تجار نویسنده انقلاب  در مورد آثار جشنواره سراسری شاهد، اظهار كرد: وقتی آثار این جشنواره را با دیگر جشنواره ها مقایسه می كنیم، متوجه می شویم كه بسیاری از نویسندگان جوان قالب داستان را می شناسند و اشراف كامل به موضوعات دارند. 
استعدادها را پرورش دهیم
این داستان نویس با اشاره به موثر بودن برگزاری جشنواره ها، گفت: نفس برگزاری جشنواره ها خوب است و به جوانان انگیزه می دهد تا دست به قلم شوند و بنویسند. مسلما جوانان در هر جشنواره ای استعدادیابی می شوند. مسئله مهم و اصلی رها نكردن این نویسندگان جوان است باید با برنامه ریزی های مدون آنان را در زمینه داستان نویسی پرورش داد تا در این مسیر طی طریق داشته باشند و آثار بهتری در این زمینه ارائه دهند. 
تجار در ادامه افزود: انگیزه ایجاد كردن و استعداد یابی باید از طریق برگزاری نشست های ادبی و كارگاه های تخصصی صورت بگیرد تا داستان نویسان علاقه مند در مباحث اصولی شركت كنند و سطح آموزشی خود در زمینه داستان را بالا ببرند. 
وی همچنین تصریح كرد: عده ای از داستان نویسان كلیشه ای شده اند و در همه جشنواره ها شركت می كنند و آثار تكراری برای جشنواره ها می فرستند، این رویه خوب نیست و  به جشنواره ها آسیب می زند. امیدوارم نویسنده ها پویاتر باشند و آثار جدید به جشنواره ها بفرستند تا به دانش خود و دیگران افزوده شود.
حسین فتاحی نویسنده و داور جشنواره سراسری ادبی شاهد، اظهار كرد: از اینكه نویسندگان در این جشنواره محدود به موضوعات خاصی نشده اند و می توانند به سلیقه خود اثر متفاوت خلق كنند بسیار خوب است. 
كارگاه های تخصصی و نشست های ادبی مدون و منظم برگزار كنیم
نویسنده كتاب «فصل كبوتر» در ادامه تصریح كرد: مسئولان نباید تنها به برگزاری جشنواره ها بسنده كنند بلكه هر هفته با برگزاری نشست های تخصصی می توانند، استعدادهای جوانان و علاقه مندان به داستان نویسی را شكوفا كنند. 
به گفته فتاحی، برگزاری جشنواره به عنوان قدم خوب است اما در قدم های بعدی باید به تربیت و پرورش داستان نویس تلاش كرد و استعداد یابی كرد. 
این جشنواره به دبیر هنری ناصر فیض در بخش های شعر، داستان كوتاه و بلند، خاطره و قطعه ادبی با موضوع همسران شهدا برگزار می شود.
در این جشنواره كه با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با بهره گیری از ادبیات، معرفی ادبیات شاهد و كشف و شناسایی و معرفی استعدادهای ادبی شاهد برگزار شد، 387 شركت كننده با 904 اثر شركت كردند.  
بنابراین گزارش، آثار ارسال شده به تفكیك در بخش شعر: 450 اثر، در بخش داستان كوتاه: 301 اثر، در بخش داستان بلند: 2 اثر و در بخش قطعه ادبی و خاطره: 151 اثر بودند.
بازخوانی آثار ارسال شده را محمود حبیبی كسبی و فریبا یوسفی در بخش شعر و رحیم بهبودی فر و اصغر كاظمی در بخش های داستان و قطعه ادبی به عهده داشتند. 
شایان ذكر است، مراسم اختتامیه این جشنواره شنبه 27 اردیبهشت ماه ساعت 17 در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می شود. 
كانون همبستگی فرزندان شاهد این جشنواره را با همكاری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت كشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری تهران و پدیده شاندیز برگزار می كند.