بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

فرزاد ادیبی: هنرمندان باید با موج جدید نوگرایی همراه شوند

تاریخ ارسال : 1393/09/10

فرزاد ادیبی هنرمند گرافیست معتقد است هنرمندان برای خلق اثرعاشورایی باید در استفاده از نگاه نو و بازبینی مفاهیم اصیل و کهن تلاش کنند  تا با توجه به موج جدید نوگرایی آثار جدید آفریده شود.

 

فرزاد ادیبی هنرمند گرافیست و داور دومین سوگواره هنر عاشورایی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری در خصوص نقش پوستر در بیان مظلومیت های عاشورا گفت: اگر بپذیریم که موضوع های معنوی و مذهبی فراتر از یک اتفاق سیاسی ، اجتماعی و... است و از ابعاد مختلفی بهره می برد می توان توقع کمتری نسبت به اثر گذاری پوستر داشت.

وی حضور افراد صاحب نام  را در مسئولیت های سوگواره مهم ارزیابی کرد و گفت: این موضوع باعث استقبال هنرمندان بیشتری از سوگواره می شود و به  حضور هنرمندان حرفه ای در آن قوت می دهد.

این هنرمند گرافیست  نقش هویت را عامل مؤثری در ادامه فعالیت های سوگواره بر شمارد و خاطر نشان کرد: نهاد برگزار کننده، ترکیب هیأت داوران، شرایط نمایش آثار و همچنین شورای برنامه ریزی از عواملی است که  تأثیر مثبتی در شایسته برگزار شدن سوگواره و تکرار آن در دروه های آتی دارد.

وی خرید آثار هنرمندان حرفه ای را دلیل متقنی جهت حضورآنها در جشنواره ندانست و گفت: رعایت مواردی که ارتقای سطح کیفی جشنواره ها را رقم بزند به همراه وجود نوعی نگاه متمایز و نوگرایانه  می تواند به حضور هنرمندان حرفه ای  در جشنواره ها کمک کند.

ادیبی، بین المللی شدن نهمین دوره سوگواره هنر عاشورایی را خوب ارزیابی کرد وعنوان کرد: این موضوع به مطرح شدن نام سوگواره در عرصه بین المللی کمک خواهد کرد و به نوبۀ خود استقبال هنرمندان حرفه ای رشته های سوگواره را در پی خواهد داشت. اما این نکته را باید مد نظر قرار داد که متناسب با جهانی شدن  جشنواره باید در کمیت و کیفیت آن نیز تغییراتی اعمال کرد.

وی ادامه داد: تا زمانی که برگزار کنندگان بخواهند با تزریق پول جشنواره را اداره کنند نه تنها به حرفه ای بودن آن کمک نمی کنند بلکه بعد از مدت محدودی باید شاهد حذف آن بود.

این هنرمند گرافیست موضوع عاشورا را متوجه نوعی عوام زدگی دانست و خاطر نشان کرد: باید به این نکته توجه کرد که این موضوع مثل سایر موضوع ها تک بعدی نیست و از گستردگی خاصی برخوردار است. هنرمندان جوان همواره باید در استفاده از عناصر کلیشه ای و داشتن نگاه ویژه  نسبت به عاشورا توجه کافی داشته باشند تا به ارائه موفقی برسند.

وی متذکر شد: هنرمندان برای خلق اثرعاشورایی باید در استفاده از نگاه نو و بازبینی مفاهیم اصیل و کهن تلاش کنند  تا با توجه به موج جدید نوگرایی آثار جدید آفریده شود. اما توجه به مفاهیم عمیق انسانی، راست گویی و پندار درست و رعایت آنها در آثارباید ثابت در نظر گرفته شود.

ادیبی در خاتمه یادآور شد: باید به این نکته توجه شود که عاشورا فقط روز واقعه نیست بلکه قصه های مختلفی در واقعه کربلا مستتر است که باید توسط هنرمندان مدنظر قرار بگیرد وبه آن پرداخته شود.

لازم به ذکر است نمایشگاه هشتمین سوگواره هنر عاشورایی 10 آذرماه ساعت 17 افتتاح می شود و مخاطبان تا 1 دی ماه فرصت دارند جهت بازدید به گالری شماره 1 خانه عکاسان و نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری مراجعه نمایند.