سپیدنامه: گسترۀ تبلیغاتی هر انقلابی بر پایۀ شعرهای آن است
تاریخ ارسال : 1393/10/16
بهروز سپیدنامه شاعر آئینی گفت: شعر با توجه به خلأ وسایل ارتباط جمعی در زمان انقلاب توانست در پیشبرد اهداف آن موفق ظاهر شود و در حال حاضر نیز وظیفه دارد تا آن را از گزند اشعار بی محتوا حفظ و احیا کند.
بهروز سپید نامه شاعرآئینی در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل وجشنواره های حوزه هنری با بیان اینکه عمده اشعار این حوزه توسط شاعران جوان سروده می شود، گفت: شاعران اوایل انقلاب دیگر توان کافی برای سرایش شعر ندارند و بیشتر شاعران جوان شرکت کننده در جشنواره ها تنها از روایت ها و خاطراتی که از آن زمان شنیده اند ، شعر می سرایند.
وی با اشاره به اینکه گسترۀ تبلیغاتی هر انقلابی بر پایۀ شعر وشعارهای آن می گردد، خاطر نشان کرد: شعر با توجه به خلأ وسایل ارتباط جمعی در زمان انقلاب توانست در پیشبرد اهداف آن موفق ظاهر شود و در حال حاضر نیز وظیفه دارد تا آن را از گزند اشعار بی محتوا حفظ و احیا کند.
وی یکی از دلایل شرکت نکردن شاعران جوان در جشنواره ها را کلیشه ای بودن آن اعلام کرد و گفت: برگزار کنندگان جشنواره ها باید با برنامه ریزی منسجم و دقیق، نگاه هنرمندان را نسبت به جشنواره ها عوض کنند تا این دیدگاه که جشنواره محملی برای کسب جوایز است توسط شاعران فراموش شود.
سپیدنامه در این رابطه عنوان کرد: بعضی شاعران هستند که سلیقۀ داوران را می دانند ودر بسیاری از جشنواره ها اسمشون دیده می شود که این موضوع در ذهن شاعران دیگر نقش می بندد که جشنواره پارتی بازی است.
این شاعر انقلاب، حذف جوایز را در کاستن از حواشی جشنواره ها مفید دانست و گفت: فرد باید وظیفۀ خودش بداند که برای انقلاب شعر بگوید. به نوعی شاعران با سرودن اشعار در این حوزه درجهت آرمانهای انقلاب و ادای دین به خون شهدا و جانبازانی که عضوی از بدن خود را دادند ادای دین می کنند.
این مترجم ادبی ماهیت برگزاری جشنواره ها را نا مطلوب ارزیابی کرد و بیان داشت: جشنواره های شعری کشور نباید بعد از اختتامیه خود تا سال بعد که دوباره فراخوان خود را منتشر می کنند تعطیل شوند بلکه باید در طول سال با ایجاد دبیرخانه ای دائمی با شاعران در ارتباط باشد.
سپید نامه در خصوص مدیریت شعر انقلاب که وظیفه ای خطیر است، گفت: افرادی که به درجه ای از معرفت رسیده اند باید سکان هدایت شعر انقلاب را برعهده بگیرند چون که این موضوع بسیار در استقبال شرکت کننده ها مؤثر است.
وی تعیین میزان موفقیت های جشنواره را در تصمیم گیری های آتی مؤثر دانست و اظهار داشت: برای این منظور باید کار پژوهشی توسط کمیته ای که در این زمینه تخصص دارد انجام شود تا مشاهده شود جشنواره چقدردر کار خود موفق بوده است و در چه نقاطی ضعف دارد.
وی در پایان عنوان کرد: پژوهش علم است و نباید توصیفی باشد بلکه باید با کارهای بنیادین و تحلیل محتوایی که صورت می گیرد به ارائه راهکار منجر شود.