بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

برگزیده هشتمین سوگواره هنر عاشورایی: حوزه هنری به ترویج فرهنگ عاشورایی کمک کرده است

تاریخ ارسال : 1393/09/11

 میثم نامدار از برگزیدگان هشتمین سوگواره هنر عاشورایی معتقد است، نهاد فرهنگی – ارزشی حوزه هنری با به وجود آوردن این سوگواره به جریان هنر تجسمی عاشورا بسیار کمک کرده است و باعث ترویج فرهنگ و هنر عاشورایی در میان هنرمندان و سایر اقشار جامعه شده است.

به گزارش روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، میثم نامدار از برگزیدگان هشتمین سوگواره هنر عاشورایی و مدرس دانشگاه در خصوص برگزاری سوگواره  هنر عاشورایی گفت: در کلیت برگزاری تمامی دوره های سوگواره، رفته رفته تصویرسازی توانسته است جایگاه خود را پیدا کند و رو به پیشرفت باشد اما این مسئله در مورد پوستر صادق نیست و پوستر نتوانسته است مسائل خلاقه رارعایت کند و به پیشرفت برسد.

وی ادامه داد: بهترین راه در تعالی مسیر پوستر، برگزاری کارگاه های آموزشی و پژوهش در این زمینه است، بزرگترین ضعف در زمینه پوستر این موضوع است که هنرمند در پی بردن جایزه است در صورتی که باید به فکر دیده شدن اثرش و مقبولیت آن در جامعه فکر کند. پوستر ها در کلیشه ها اسیر شده اند و ما با نقوش تکراری روبرو هستیم. مگر یک تکرار تا کجا کار می کند. به شخصه وقتی دیدم در پوستر در حال تکرار هستم به سوی تصویر سازی رفتم.

این مدرس دانشگاه در خصوص ضعف اصولی آثار سوگواره های هنر عاشورایی گفت: یکی از مهم ترین دلایلی که باعث می شود آثار ضعیفی ارائه شود، ضعف طراحان ما در طراحی تصویر است. گاه برای سادگی کار یا دنبال طراحی با حروف می گردند یا به کپی کردن بخش های تصویری اقدام می کنند. اما سوال مهم این است که این گونه عملکرد تا کجا جواب خواهد داد.

وی ادامه داد: افرادی که می خواهند در این عرصه فعالیت کنند فقط دنبال المان ها و عناصر تکراری نگردند و به جای آن دست به مطالعه بزنند تا بتوانند با ایده های خلاقانه تری فعالیت کنند. باید برای بهبود پوسترهای عاشورایی تلاش های آکادمیک و آموزشی انجام داد. پوستر رسالت اصلی اش ارتباط با تمامی اقشار جامعه است. یک هنرمند باید به عنصر اصلی اطلاع رسانی عام در پوستر وفادار بماند.

نامدار در خصوص  رسیدن به فضاهای جدید در طراحی گفت: برای اینکه بتوانیم به فضاهای جدید دست پیدا کنیم نیازمند دست قوی در طراحی هستیم، از سوی دیگر مطالعه متون مذهبی بسیار کمک می کند. به طور مثال شخص خودم با مطالعه آثار عاشورایی استاد مرتضی مطهری توانسته ام غنای محتوایی به آثار خود بدهم و اگر شخصی این متون رو با دقت بخواند ، می تواند به درک درستی برسد و المان ها و مفاهیم را درک کند.

وی افزود: این موضوع در خصوص پرچم هم مهم است، زیرا پرچم اثری است که کاربرد همگانی دارد و در همه جا  مورد استفاده قرار می گیرد. تفکر جایزه گرفتن، تفکری مناسب حال یک هنرمند نیست، این دیدگاه باعث یکجا ماندن و تکرار می شود.

این هنرمند در خصوص انتخاب بخش تصویرسازی و خلق اثر گفت: به شخصه علاقه خاصی به مبحث تصویرسازی دارم، در این بخش می توان مباحث و مفاهیم خوبی را مطرح کرد و مهم ترین وجه  آن که  جالب است، روایتگر بودن آن است و دست من را برای تولید یک اثر خلاق باز می گذارد اما پوستر باید در لحظه تأثیرگذار باشد.

وی افزود: هنرمند باید در خلق یک اثر به قطع و سایز اصلی آن فکر کند و در قطع بزرگ نیز تست کند. یک هنرمند باید بداند که یک اثر در سایز اصلی و بزرگ می تواند خود را معرفی کند و تاثیرگذار باشد. یک اثر باید بداند شیوه معرفی اش چگونه است. باید یک اثر آنقدر گویا و منظم باشد که بتواند به عنوان یک هویت و عنصر بصری وقایع یک ماه در  شهر یا فضا نصب و استفاده شود.

این برگزیده هشتمین سوگواره هنر عاشورایی در مورد خصوصیات یک  طراحی خوب گفت: عنصر عشق و علاقه بسیار در طراحی مهم است. هنر احساس و بیان احساسات است.

وی در خصوص نقش حوزه هنری گفت: نهاد فرهنگی – ارزشی حوزه هنری با به وجود آوردن این سوگواره به جریان هنر تجسمی عاشورا بسیار کمک کرده است و باعث ترویج فرهنگ و هنر عاشورایی در میان هنرمندان و سایر اقشار جامعه شده است.