بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

تئاترهای خیابانی باید دغدغه مند و معطوف به گروه های خاصی از مخاطبان باشند

تاریخ ارسال : 1396/05/19

رضا فیاضی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در آستانه برگزاری بیست و پنجمین جشنواره سراسری تئاتر سوره گفت: اجرای تئاترهای خیابانی از این منظر که تئاتر را به میان مردم می برد، خوب است. اما نیاز است تا به دغدغه هایی خاص بپردازد و هدفمند باشد.

رضا فیاضی بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما در گفت و گو با ستاد خبری بیست و پنجمین جشنواره سراسری تئاتر سوره با اشاره به سابقه همکاری خود با این جشنواره بیان کرد: در دوره های گذشته دو یا سه باری به عنوان داور با این جشنواره همکاری کرده ام. به نظرم دلیل اصلی این که جشنواره سراسری تئاتر سوره مهر علیرغم سال های زیاد عمر خود نتوانسته آنطور که باید تاثیرگذار باشد، این است که برگزاری جشنواره ها اساسا در مرکز و تهران دیگر نتیجه بخش نیست. در جشنواره بین المللی تئاتر فجر هم وضعیت همینطور است و هزینه هایی صرف می شود تا کارهایی بعضا تکراری اجرا شوند و نتیجه مثبت مورد انتظاری هم نخواهد داشت.

وی افزود: از سوی دیگر جشنواره سراسری تئاتر سوره عمدتا در سالن های حوزه هنری اجرا شده است و باید مثل این دوره، در آینده نیز نگاه ویژه ای به تئاتر شهرستان ها داشته باشد.

این بازیگر درباره جایگاه اجراهای خیابانی و خارج از سالن در رویدادهای تئاتری کشور بیان کرد: به نظرم این گونه از تئاتر هنوز جایگاه خود را به درستی در ایران پیدا نکرده است. مگر این که قرار باشد این تئاترها، موضوعی باشند و به مساله ای مشخص بپردازند. چنانچه اوایل انقلاب نیز تئاترهای مشابهی در خیابان ها برای کارگران یا گروه های مشخصی برگزار می شد و آن ها را با حق و حقوق و وظایفشان آشنا می کرد. در واقع حرف تفکر برانگیزی داشتند و با این رویکرد اجراهای خیابانی می توانند موثر باشند. در حالی که تئاتر خیابانی امروز ما عمدتا درگیر فکاهه است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: به طور کلی تئاتر خیابانی به دلیل این که تئاتر را به میان مردم می برد، خوب است. اما نیاز است تا به دغدغه هایی خاص بپردازد و هدفمند باشد. در تاریخ تئاتر جهان نیز چنین کارهایی را شاهد بوده ایم. برای مثال داریوفو که متن های خوبی هم دارد، اجراهای خیابانی زیادی داشته است. اما به دلیل دغدغه مندی آثارش این کارها حرفی برای گفتن داشته اند. از این رو تئاتر خیابانی اگر ابزاری برای انتقال اندیشه باشد، مطلوب است.

فیاضی با بیان این که زبان و ادبیات فارسی سوژه های بسیاری برای پرداخت تئاتری در خارج از سالن های رسمی دارند، ادامه داد: قصه های کهن ایرانی نظیر داستان ها و ماجراهای شاهنامه که هریک پیام های زیادی دارند، مثل هفت خان رستم و داستان رستم و سهراب می توانند در اجراهای خیابانی مورد نظر باشد. این اتفاق جدا از این که نوعی شاهنامه خوانی با مردم است و آن ها را با ادبیات آشنا می کند، هدفمند نیز هست. حتی مردم نیز می توانند در این تئاتر شرکت کنند و بخش هایی از اجرای اثر به آن ها واگذار شود.

گفتنی است بیست و پنجمین جشنواره سراسری تئاتر سوره از ۱۵ الی ۲۰ مرداد ماه در تهران برگزار می شود